Süper Lig'de ilk yarının lideri: Trabzonspor

2021-2022 sezonunun ilk yarısı tamamlandı ve lider Trabzonspor ilk yarıyı en yakın rakibi Konyaspor’a 7, ezeli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ‘a ise çift haneli rakamlara ulaşan puan farkları ile tamamladı. Trabzonspor bu performansı ile 62 yıllık süper lig tarihinin puan rekorunu kırarak tam 46 puan toplamayı başardı. Aslında Trabzonspor, Beşiktaş’ın şampiyon olduğu geçen sezonun ikinci yarısının başından itibaren yani tüm 2021 yılı boyunca (ki bu dönem Abdullah Avcı’nın takımın kontrolünü ele aldığı zaman dilimi) ligin en istikrarlı takımı olarak dikkat çekti. Abdullah Avcı tam anlamıyla ligin ilk yarısına damga vuran teknik direktör oldu.

Ancak bu liderlik, futbolun beşiği de denen İngiltere’de tam da böyle durumlar için söylenen klasik sözü anımsatıyor ister istemez; “eğer ocak ayında liderseniz, kimse size kupa vermez”. Trabzonspor bu istikrarlı performansını 5 ay daha devam ettirebilir ise sıkça bahsettiğimiz “büyük rüyasını” gerçekleştirmiş ve tarifi gerçekten zor bir özleme son vermiş olacak.

Bu arada Abdullah Avcı’ dan söz etmişken, ligi 2. bitiren Konyaspor ve 3.bitiren Başakşehir takımlarının performanslarının da dikkat çektiğini ve özellikle Konyaspor’un teknik direktörü İlhan Palut’un ortaya tam bir” teknik direktör takımı” çıkardığını belirtmek lazım.

TRABZONSPOR-BAŞAKŞEHİR MAÇI FİNAL GİBİYDİ

Trabzonspor, Başakşehir maçına ideal 11 oyuncularından 4 eksik ile çıkmak zorunda kaldı. Ancak ligin son 9 maçından 8 ini kazanmayı başaran rakibi karşısında yine galibiyeti kaçıran taraf oldu. İki topu direkten dönen Trabzonspor’un, son dakikalarda net bir penaltısı da verilmedi. Topun neredeyse hiç durmadığı bir maç oldu. Rakip Başakşehir’ in de birkaç pozisyon bulduğu karşılaşmanın son dakikasında Koita, yakaladığı net pozisyonda topu dışarı atınca maçın sonucu da belli oldu.

HAKEM SKANDALI

Maçın son dakikalarında sol taraftan ceza sahasına yapılan ortada, top Başakşehir takımının sol beki Hasan Ali’ye geldi. Bu oyuncu topu uzaklaştırmak için hamle yaptığında net olarak sol kolu ile topa müdahale etti. Maçın orta hakemi H. Umut Meler pozisyonu görememiş olmalı ki oyunu durdurdu ve VAR ı dinlemeye başladı. Akyazı Arenadaki 40 bini aşkın ve televizyondan maçı izleyen on milyonları hayrete düşüren karar nerede ise bir dakikalık beklemeden sonra geldi; devam!

Oysa VAR pozisyonunda adalet dağıtması beklenen hakem H. Ceylan, hemen daha bir önceki hafta yine VAR da görevli olduğu Fenerbahçe-Beşiktaş maçında, Beşiktaşlı Larin’ in gayriihtiyari koluna gelen topa hiç müdahil olmamış ve Fenerbahçe penaltı vuruşu kazanmıştı.

Tabi herkesin doğal olarak merak ettiği, Kadıköy’ de çalınan penaltının daha bariz olanının Akyazı’ da neden çalınamadığı.?..

Ve VAR hakemi Ceylan’ın, sahada hemen hemen hiç süper lig tecrübesi yokken Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi yüz milyon Eurolarla ifade edilen yatırımların istikbaline olan etkisi. MHK atamaları her zaman eleştirilir, tamam. Ama bu tür tuhaf ve izahı zor atamaların sorumlusu da belli. On milyonlarca insanın psikolojisini, moralini bozmaya kimsenin hakkı yok. Hele de Trabzonspor taraftarının bu konuda hiç mi hiç tahammülü yok.

Eleştiri istemiyorsanız işinizi düzgün yapmak zorundasınız!

Ligin ikinci yarsında hiç kimse hakem makem konuşmak istemiyor.

Eğer sizde konuşulmasın istiyorsanız sevgili hakem camiası, yapacağınız iş belli ve çok basit;
Sadece ve sadece gördüğünüzü ça-la-cak-sı-nız!

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum