Test sonucu: Başarılı!

Geçen hafta kaybettiği Antalyaspor maçından sonra Trabzonspor için Hatayspor maçının bir test hüviyetinde olacağına dair düşünceler paylaşmıştık. Öyle ya, Süper ligde pek alışılmamış olan bir durum söz konusuydu ve Trabzonspor daha ligin ilk yarısı bitmeden rakipleri ile kapanması nerede ise sürpriz sayılabilecek bir fark yakalamış ancak Antalyaspor farkın ana sebebi olan rekorlarla dolu bu seriyi sona erdirmeyi başarmıştı.

Soru şuydu; Trabzonspor için çok da beklenen bir yenilgi olmayan Antalyaspor maçı, acaba bir form düşüklüğüne işaret ve muhtemel bir puan kayıpları serisinin başlangıcı olabilir miydi?

Zira başta zirvede sürekli söz sahibi olmayı hedefleyen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere 2. Konyaspor ve diğerlerinin doğal olarak beklentisi de buydu.

Ancak olmadı.

Başta Trabzonspor taraftarı, tabir caizse duruma müdahil oldu hatta el koydu. Çevre şehirlerden karayolu, İstanbul ve uzak şehirlerden ise uçaklar dolusu taraftar Akyazı’ya akın etti ve şehrin daimî müdavimleri ile birleşerek bu sezon artık alıştığımız müthiş koroyu oluşturdu. Uğultu, lig üçüncüsü ve bu maçta Trabzonspor’a zorluk çıkarması beklenen Hatayspor’un adeta elini kolunu bağlar gibiydi.

Mesaj açıktı:

Bazen böyle olabilirdi ama Antalyaspor yenilgisi yok hükmündeydi ve taraftarı tüm gücü ile koşulsuz Trabzonspor’unun arkasında idi.

İnanmışlık testi tribün için tamamdı. Peki ya takım?

Takım da bu mesajı almış olmalıydı ki özellikle ilk 45 dakika Hatayspor’u resmen kendi yarı sahasına hapsetti. Ligin iddialı takımlarından olan Hatayspor, Trabzonspor kalesine ilk yarıda şut dahi atamadı. Ancak ikinci yarıda yaptığı değişiklerle oyuna zaman zaman ortak olsa da Trabzonspor’un performansı belki de sezonun en iyisiydi.

Üstelik birçok otoritenin Trabzonspor’un hücum gücünün ana karakterini oluşturduğunu düşündüğü Wakayeme ve son maçların etkili ismi Abdülkadir Ömür’ ün yokluğunda oldu bütün bunlar.

Abdullah Avcı’nın rakip analizi ve takımı hazırlama konusunda performansı da oldukça iyiydi.

Kısaca Trabzonspor ‘un test sonucu artık belliydi: oldukça başarılı.

Salı günü Altay ve cumartesi günü Başakşehir maçları ile ilk yarıyı tamamlayacak olan Trabzonspor bu devreyi lider tamamlamayı garantiledi. Ancak “büyük rüya” adına konuşmak için henüz çok erken.

Lakin rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu olan “uyanık kalmak” adına bir şey söylenecekse Trabzonspor’un kesinlikle uyumadığını belirtmek lazım.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum