Trabzon'da üç puan ve soru işaretleri

Trabzon Akyazı Arena’da, sezon başından beri gittikçe artan bir desibel ve gittikçe artan bir katılımla şampiyonluk şarkıları söyleniyor. Şarkılar, dün akşam Malatya spor maçında stadyumda ve galibiyet ile sonuçlanan maçtan sonra Trabzon sokaklarında da duyulmaya devam ediyor. Çünkü bordo-mavili ekip, 2011 ve 1996 sezonları da dahil çok ama çok uzun zamandır sezonun bu bölümünde bu kadar geniş bir kamuoyu konsensüsü ile favori gösterilmemişti.

Sezon başında zamanında yapılan transferler ile çok güçlü bir ivme yakalayan Trabzonspor, anlaşılan o ki ikinci yarı itibari ile ilk yarı öncesi büyük bir beceri ile gerçekleştirdiği başarılı transfer taymingini tekrar ederek aynı güçlü ivmeyi devam ettirmek ve yıllardır hayalleri süsleyen “büyük rüyayı” gerçekleştirmek istiyor. Zira sönük geçmesi beklenen devre arası transfer sezonun en hareketli ve hızlı takımı yine Trabzonspor.

VİSCA BOMBASI

Trabzonspor ilk yarıyı açık ara lider bitirmesine rağmen, sadece bir hafta ara verilen ikinci yarı öncesi hemencecik ilk transferini açıkladı. Daha önce sezonu kapatan Gervinho’nun yerine Fildişi Sahili milli takım oyuncusu Jean Kouassi alındı ki kamuoyunda oldukça pozitif bir intiba oluşturdu bu transfer.

Fakat Trabzonspor’un ikinci transferi ise resmen futbol tabiri ile bir “bomba” oldu; Edin VISCA.

Süper lige 10 yıldır adeta damga vuran oyuncu tam bir istikrar abidesi. Son 10 yılın açık ara asist kralı unvanına sahip oyuncu, aynı zamanda 10 gol üstü ortalamaya sahip ve çok ama çok iyi bir şutör. Trabzonspor’un o kanatta bu tipte bir oyuncuya net bir ihtiyacı olması da cabası. TS eğer şampiyon olabilirse şampiyonlar ligi için de bir yatırım olabilecek olan Edin Visca, bize göre de son 5 yılın en iyi transferi ve kolayca zikredilemeyecek bu unvanları, çok büyük bir aksilik olmadığı sürece, saha performansı ile Trabzonspor için de doğrulayacaktır.

TRANSFER TAARRUZU DEVAM EDİYOR

Visca ve Kouassi transferlerini bitiren Trabzonspor, sezon başından beri en çok eleştiri aldığı ve en çok oyuncu denediği mevki olan sol bek transferini de bitirmek üzere. Burada denenen oyunculardan bir türlü istediği verimi alamayan bordo-mavililer, Polonya milli takımının sol beki Tymoteusz Puchacz ile de anlaştı ve bu oyuncunun da pazar günü Trabzon’ da olması ve resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Bundesliga orjinli bu oyuncunun yaraya merhem olması yüksek olasılık. Bu arada bordo-mavililerde, sezonu kapatan Edgar IE’ nin yerine de bir stoper arayışı devam etmekte…

SORU İŞARETLERİ

Trabzonspor dün akşam kazanırken kafalarda bazı soru işaretleri kaldı. Başta Abdülkadir Ömür ve Peres olmak üzere bazı oyuncuların henüz tatil modundan çıkamadıkları gözlenirken Hüseyin Türkmen yine izleyenlerin sinirlerine oldukça zarar verdi.

GS maçında çok zor bir durumda kalan Abdülkadir Ömür’ün, tam “bu olaydan ders alıp form tuttu” denilen bir zamanda yeniden duralaması akıl alır gibi değil. Ya konsantrasyon ya da kondisyon sorunu çekiyor olmalı ki ikisi de vahim. Kendisine biçilen rolü yerine getirmek için bundan daha iyi ortamı daha nasıl bulacak? Bu formu zorlu maçlar öncesi yetersiz görünüyor. Hüseyin Türkmen için ise soru işaretine de gerek yok. Zorlamanın da anlamı yok. Elinde patlayıcı ile geziyor adeta ve ne zaman nerede patlayacağı meçhul. Ancak patlayınca yakacağı takım belli; TRABZONSPOR!

Bu bir uyarı da değil zira bu durum aşikare ve en az transfer kadar önemli bir müdahale gerektiriyor. Söz konusu oyuncu “çevre kontrolü eğitimi” ya almamış ya da unutmuş çünkü kesinlikle bilmiyor. O Trabzonspor’a faturayı kesmeden önce Trabzonspor faturayı ona kesmeli.

Arada kalmamalı, hep olduğu gibi hatıra gönle bakılmamalı. Çünkü “bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir askeri, bir asker bir bölüğü, bir bölük bir taburu, bir tabur bir savaşı kurtarır” sözü tam da böyle durumları ifade etmekte.

Stoperlerin hata yaptığı maçlar, her zaman Malatyaspor maçı gibi sonuçlanmayabilir.

Maçın hakemini ise hiç yazmayacağım ve sadece kendisine bir tavsiyede bulunacağım. Sevgili Fırat Aydınus, lütfen kendine ve herkese bir iyilik yap ve hakemliği artık gençlere bırak.

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum