Trabzonspor için 'test' zamanı

Sezona, önceki yıllarda alışılanın aksine mükemmele yakın bir zamanlama ve oldukça yüksek bir isabet yüzdesine sahip transferlerle başlayan Trabzonspor, ligin ilk maçından itibaren bunun karşılığını fazlası ile aldı ve 15. Haftalar itibari ile özellikle ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ta dahil olmak üzere tüm rakiplerine karşı pek de emsali görülmemiş bir puan farkı yakaladı.

Oynadığı oyun performansı zaman zaman eleştirilse de örneğin Konyaspor gibi bazı maçlarda epey zorlansa da Trabzonspor oynadığı 15 lig maçının 12 sini de kazanarak 15 haftalık süreci “namağlup lider” olarak tamamlamayı başardı.

Ta ki geçen haftaki Antalyaspor maçına kadar.

Tabiri caizse büyü Antalya’da bozuldu ve içinde 25 maçlık deplasman ve 27 maçlık lig yenilmezliği de barındıran müthiş seri Antalya’da sona erdi. “Antalyaspor biraz da tatlı sert futbolu ile maçı daha çok isteyen ve kazanan takımdı” dersek abartmış olmayız sanırım.

Ancak bu fırsatı ezeli rakiplerinden Beşiktaş değerlendirirken, Fenerbahçe ve Galatasaray haftayı puansız kapatarak taraftarlarını üzdüler.

Literatüre yazılan son şampiyonluğunun üstünde 1984 ibaresi bulunan Trabzonspor, son maçta teklemesine rağmen 16. Hafta itibari ile sezonun belki de uzun yıllardır ilk kez bu denli net favorisi, halen.

Ancak, daha önce bu tür durumlarda birçok drama yaşayan Trabzonspor, bu kez sonuca ulaşmak istiyorsa yaşadığı puan kaybını absorbe ederek, gerekli dersleri çıkararak ve motivasyonunu yeniden sağlayarak, epeyce zorlu geçmesi beklenen Hatay spor maçı ile kaldığı yerden başlamak ve yeniden ayağa kalkmak durumunda.

Trabzonspor camiası birinci sırayı sezon sonuna kadar korumak ve orada bitirmek istiyorsa; bu süreci iyi yönetmek, sezonun şu ana kadar en başarılı teknik direktörü olarak nitelendirilen Abdullah Avcı da neredeyse her maç bir ya da birden çok oyuncu kaybetme şansızlığına rağmen bu maçta oyun ve sonuç olarak oluşmaya başlayabilecek muhtemel “acabaları” bertaraf etme durumunda.

Ve tabi şehir ve taraftar. Zor beğenmesi ile tanınan Trabzonspor taraftarı, son maça fazlaca takılmadan uzun süredir üst düzey performans gösteren bu takıma sahip çıkma durumunda…

Kısaca Trabzonspor için Hatay spor maçı, birçok anlamda tam bir test olma niteliğine namzet.

Aslında sadece Trabzonspor için değil, yukarıya doğru ilgileri eksik olmayan tüm takımlar için beklentiler anlamında ilginç bir maç olacağı aşikar, Trabzonspor-Hatay spor maçının.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum