Ümitler ve soru işaretleri

Liglerin başlamasına üç haftadan az bir süre kala takımlarımız yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor.

Özellikle F.Bahçe ve G.Saray, aralarında W.Zaha, Angelinho, Tadiç ve E.Dzeko gibi yıldızların da bulunduğu flaş transferlerle dikkat çekerken Beşiktaş ve Trabzonspor’un transfer dönemini önceki yıllara göre daha sönük geçirdiğini söyleyebiliriz. Sezon sonunda G.Saray ya da F.Bahçe’den birinin ya da üçüncü bir takımın şampiyonluğu halinde her ikisinin de büyük hayal kırıklığına uğrayacağını ve bunun çeşitli kırılmalara yol açacağını şimdiden iddia edebiliriz.

***

Trabzonspor hazırlıklarına Slovenya kampında devam ediyor. Bu kamp sürecinde yaptığı 4 hazırlık maçının 2 tanesi berabere tamamlanırken, bordo-mavililer bir maçtan mağlup bir maçtan da galip ayrıldı.

Skorlar gibi oynanan oyunun da negatif ve pozitif bir görüntüsü vardı.

Pozitif olarak ilk dikkat çeken nokta geçen yıla göre takımın daha dinamik ve daha bütüncül bir görüntü arz etmesi oldu.

Özellikle son oynanan ve 4-1 kazanılan Rabotnicki maçında kolektivizm dikkat çekiciydi. Eğer biraz daha geliştirilebilirse lig için iddialı bir takımdan söz edebileceğiz .

Bir diğer pozitif unsur olarak savunmadaki gencecik Ali İhsan Yılmaz’ın performansından söz edebiliriz.

Bu genç çocuk, sanki bu sezon Bjelica tarafından altyapıdan alınıp kadroya konmamış da uzun yıllardır Trabzonspor forması giyiyormuşçasına rahat, özgüvenli ve kendinden emin tavrı ile dikkat çekti. Ligde ilk 11 çıkarsa açıkçası şaşırmayız.

Trabzonspor’a ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet verebilecek bir kapasite söz konusu.

Yeni transfer Kurbelis iyi ve tecrübeli bir futbolcu.

Orta sahaya ciddi katkı yapabilir.

Ancak negatif unsurlar da ne yazıkki oldukça fazla.

Uğurcan’ın bitmek bilmeyen formsuzluğu devam etmekte. Topu oyuna sokmadaki yetersizliği hakeza.

Takımın kolay gol yeme hastalığı devam ediyor.

10 numara mevki Trabzonspor’da boş duruyor. Bakasetas’ın kalitesi tartışılmamakla beraber o mevkinin oyuncusu olmadığı açık.

Forvet ve 10 numara eksikliği çok bariz.

Ve bize göre hem sağ bek hem de sol bek mevkilerinde de bir yetersizlik ya da alternatifsizlik söz konusu.

Ve tabi büyük talihsizlik Mislav Orsic.

Trabzonspor’un şu ana kadar yaptığı en flaş transferinin talihsiz bir sakatlıkla sezonu kapatması gerçekten moral bozucu.

Geçen sezon Visca, Dorukhan ve Hamsik sakatlıklarının etkileri malum.

Umarız Hırvat yıldız çabuk iyileşir ve başka da bir sakatlık olmaz.

Sonuç olarak Trabzonspor taraftarları, beklediği özellikle forvet ve 10 numara transferinin (üstelik ezeli rakiplerinin dünyaca ünlü yıldız transferleri de ortadayken) henüz yapılamamış olmasının gölgesinde, Bjelica’nın ustaca dokunuşlarından ümit kırıntıları biriktirmekte.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum