Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? Hulusi Akar'ın yerine kim gelecek?

Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? Hulusi Akar'ın yerine kim gelecek?

Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? Hulusi Akar'ın yerine kim gelecek? merak ediliyor. Mevcut Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Milli Savunma Bakanı yapıldı. Peki şimdi ne olacak? Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı bakan olarak ataması üzerine, Ankara kulislerinde 'yeni genelkurmay başkanı kim olacak?' tartışması başladı. Yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? Hulusi Akar'ın yerine kim gelecek? İşte yeni Genelkurmay Başkanı kim olacak? sorusuna verilen yanıt...

18-07/10/akar.jpg

Cumhurbaşkanının yemin etmesiyle birlikte yürürlüğe giren yeni sisteme göre Anayasa'nın 117. maddesi uyarınca Genelkurmay Başkanı'nı Cumhurbaşkanı atayacak.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı bu atamayı yaparken herhangi bir sıra gözetmeyecek.


Eski teamüller, Genelkurmay Başkanlığı görevinin boşalması durumunda, bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın vekaleten bakmasını, ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında da, eğer görev süresi açısından bir sıkıntısı yoksa, Genelkurmay Başkanlığı'na asaleten atanmasını içeriyordu. Ancak KHK ile Genelkurmay Başkanlığı'nın mevcut yasası da değiştirildi.

18-07/10/azk.jpg

YAŞAR GÜLER ÖN PLANA ÇIKIYOR

Yeni değişiklik uyarınca, Genelkurmay Başkanı'nı belirleme ve atama yetkisi de, diğer üst düzey devlet görevlilerini olduğu gibi, Cumhurbaşkanı'na geçti. Dolayısıyla, görev süresi uygun herhangi bir orgeneral ya da oramiralin Genelkurmay Başkanı olarak olarak atanmasının önü açıldı.
Kulislere göre, yeni sisteme geçilmiş olmasına rağmen teamüller bozulmayarak, Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanı olarak atanabileceği konuşuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN