İşte yeni bakanlar listesi ve Cumhurbaşkanı yardımcısı

İşte yeni bakanlar listesi ve Cumhurbaşkanı yardımcısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk Bakanlar Kurulu ile yardımcısını açıkladı. Yeni kabineye sürpriz isimler damga vurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'na Ziya Selçuk getirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na tek isim, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay atandı. Yeni kabinenin kadın bakanları Ruhsar Pekcan ve Zehra Zümrüt Selçuk oldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise Milli Savunma Bakanlığı'na getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yabancı liderlere verdiği yemeğin ardından öyeni sistemin ilk kabinesini açıkladı. 

18-07/10/9582538cb0c8d7a607233c8f508518b1.jpg

Törende Erdoğan, bakanları tek tek kürsüye davet eden Erdoğan özetle şöyle konuştu:

“Ülkemiz tarihinin en önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. 15 Temmuz’dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkân sağlayan MHP’ye burada başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. MHP ile işbirliğimizi Meclis’te de geleceğe yönelik sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı merkez teşkilatı, bakanlıklarımız, politika kurullarımız, ofislerimiz başta olmak üzere yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yönetim mimarimizin çatısını oluşturduk. Bakan yardımcılarımızdan başlayarak aşağıya doğru üst yönetim sisteminin yapılarını tamamlıyoruz.

1 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle anayasamızın verdiği yetkiye dayanarak yeni yönetim sistemimizin çatısını resmen hayata geçirmiş olduk. Ne bizim ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar eksiklikler konusunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır. Elbette anayasa ve yasa gerektiren reformları Meclis’te uzlaşma yoluyla çıkarmak mecburiyetindeyiz. Ancak anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yürütme görevleri ve bununla bağlantılı yetkiler konusunda hiçbir mazerete sığınma hakkımız bulunmuyor. Bunun için milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız.”

İŞTE YENİ YENİ SİSTEMİN YENİ BAKANLARI

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

İçişeri Bakanı Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu

Çalışma ve Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

BAKANLIKLIKLAR BİRLEŞTİRİLDİ

Bugün yayınlanan OHAL KHK'sı ile bazı bakanlıklar birleştirildi. Bakanlık sayısı ise 16'ya düşürüldü. Birleştirilen bakanlıklar ve yeni isimleri şöyle: 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirildi. Yeni ismi Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Ticaret Bakanlığı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı birleştirildi yeni ismi, Tarım ve Orman Bakanlığı.

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Dışişleri Bakanlığı.

Maliye Bakanlığı’nın yeni ismi Hazine ve Maliye Bakanlığı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yeni adı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oldu.

EKONOMİ ALANINA 3 BAKANLIK

Ekonomi alanında 6 olan ilgili bakanlık sayısı 3’e inerken Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı çatısı altına geçti.

Yeni sistemde toplam 16 bakanlık olacak.

Yeni bakanların yarın saat 14.00'te yemin edeceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN