Yerli otomobil ne zaman satılacak? Yerli otomobilin fiyatı

Yerli otomobil ne zaman satılacak? Yerli otomobilin fiyatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobilin tanıtım tarihini açıklanmasının ardından şimdi gözle araçların ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatlarının ne olacağı açıklamalarına çevrilmiş durumda. Peki yerli otomobil ne zaman ve kaça satılacak? İşte detaylar…

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 27 Aralık 2019’da tanıtımının yapılması planlanan yerli otomobilin brandalı fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğrafla birlikte araç ile ilgili detayla merak konusu oldu. İşte yerli otomobilin fiyatları ve ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili bilgiler…

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNİN TANITIMINI CANLI İZLEMEK İÇİN: 

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN TANITILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ziyareti sırasında gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklama ile yerli otomobilin tanıtımının veya ön gösteriminin 27 Aralık 2019 tarihinde yapılacağını duyurdu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE ZAMAN SATILACAK?

Yerli otomobilin ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili henüz bir tarih belirtilmedi. Ancak, TOGG yöneticisi ve CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin tasarımının kısa süre sonra tamamlanacağı ve 2022 yılı ortalarında satışa çıkacağını belirtti. Açıklamasının devamında “Bizim otomobilimiz 2022 yılında piyasaya çıktığında Avrupa kıtasında geleneksel olmayan bir üretici tarafından üretilmiş ilk SUV olacak. Bu alandaki yarış henüz başlıyor.” ifadelerini kullandı.

19-12/26/yerli-otomobil.jpg

ELEKTRİKLİ ŞARJ ÖMRÜ NE KADAR SÜRER?

Elektrikli olması planlanan yerli otomobilin şarj dolumu normal bir piriz ile 10 saatle şarj edilebilecek. Ancak DV şarj ünitesi ile bu süre 30 dakika gibi bir zaman dilimine inecek. 280 km kadar hıza ulaşması planlanan yerli otomobilin 100 km’de 2 TL’lik bir şarj ücreti olması öngörülüyor.

Yerli otomobilin tek dolum batarya ile 500 kilometre yol kat etmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN