Yerli arabanın özellikleri nasıl olacak? Yerli otomobilin iç tasarımı

Yerli arabanın özellikleri nasıl olacak? Yerli otomobilin iç tasarımı

İlk yerli otomobilin tanıtım tarihinin 27 Aralık olarak açıklanmasından sonra yerli otomobilin özellikleri merak konusu oldu. Özellikle iç ve dış tasarımı ile görüntüsü ve motor gücü gibi pek çok özellikleri araştırılmaya başlandı. Peki yerli otomobilin iç tasarımı nasıl olacak? İşte detaylar…

 

27 Aralık 2019’da Gebze’de tanıtılacak yerli otomobil hakkında araştırmalar hız kazandı. Dış görünüş ve motor gücü gibi özellikleri yanında otomobilin fiyatlarının ne olacağı da merak edilen konuların başında gelmektedir. İşte yerli otomobilin özellikleri hakkında her şey…

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNİN TANITIMINI CANLI İZLEMEK İÇİN:

YERLİ OTOMOBİL İÇ TASARIM NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malezya ziyareti dönüşü yerli otomobilin öngörülen tanıtım tarihini açıklamasının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da otomobilin brandalı fotoğrafını paylaştı. 27 Aralıkta gerçekleştirilecek olan otomobil tamamen elektrikli ve SUV olacak. Yerli otomobilin iç tasarımının tamamen elektronik özelliklerle donanımlı olması öngörülüyor.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, yerli bir start-up firması ile yaptıkları çalışma ile “Artırılmış Gerçeklik ile Görüntüleme Teknolojisi”ni kullanarak araç içinde navigasyon cihazı ihtiyacını ortadan kaldıracak bir teknolojik proje geliştirdiklerini söyledi. Bu sistemle artık otomobillerde navigasyon cihazına ihtiyaç duyulmayacak. Şu an çözüm olarak piyasada olmayan sistemin imalatı yetiştirilmesi halinde ilk SUV modele yetiştirilmesi planlanıyor. İlkine yetiştirilemezse bir sonraki yıl çıkacak modele yetiştirilmesi planlanıyor.

19-12/23/yerli-otomotivjpgg.jpg

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

• İlk yerli ve milli otomobil elektrikli olacak. Elektrikli olmasından dolayı motorun sessizliği, ivmelenmesi ve enerji verimliliği ve çevreye duyarlı olma özellikleri hepsi bir arada olacak.
• %100 elektrikli olacak olan SUV modelin şarj dolum süreleri evde normal bir prizde 10 saat olurken, DC şarj ünitesinde ise bu süre yarım saate kadar inecek.
• Yerli otomobil İnternet bağlantılı olacak. Otomobilde sürekli internet değil otomobilin sürekli internette olma özelliği olacak.
• Yerli otomobilde akıllı sistem olacak. Kullanıcısını anlayan ve dinleyen, kullanıcısıyla bütünleşen ve kullanıcısı ile dönüşen bir cihaz sistemi olacak.
• Yerli otomobilde otonom özeliği olacak. Sürücüsü ve yolcuları için ileri seviye servis desteği ve konfor sunacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

• Farklı stil ve güzel görünümlü olacak. Kendine has tasarım ve çizimle estetiğin ve teknolojinin buluştuğu bir otomobil olacak.
• Güvenli bir otomobil olacak. Aktif ve pasif güvenlik donanımıyla üretilerek yola çıkacak ve 2022’de yılında Euro NCAP’ten 5 yıldız almayı hedefleyen, üst düzey veri ve bağlantı güvenliği sağlayan modern bir otomobil olacak.
• Çevreye duyarlı özellikte olacak. Gelecek nesle temiz bir çevre ile yeni ve geliştirilebilecek fikirler, uygulamalar ortaya koyan bir proje olacak.
• Paylaşılan yerli otomobilin tasarımı ve çizgileri Pininfarina’nın VinFast modeli ve konseptiyle uyuştuğu görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN