Yerli otomobilin sahip olduğu teknoloji | Yerli otomobilin prototipi neye benziyor?

Yerli otomobilin sahip olduğu teknoloji | Yerli otomobilin prototipi neye benziyor?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yerli otomobil araçlarının çok yakında hazır olacağını ve ilk prototip tanıtımının hem Türk kamuoyuna hem de tüm pazarlara kısa süre içinde yapılacağını söyledi. Peki yerli otomobilin prototipi nasıl olacak? İşte tüm detaylar…

Oktay’ın ilk yerli otomobilin prototip tanıtımını kısa süre sonra yapılacağını açıklamasının ardından yerli otomobilin prototipinin nasıl olacağı merak konusu oldu. İşte Bakan Varank’ın resmini paylaştığı yerli otomobil prototopi ve teknolojisi hakkında detaylar…

YERLİ OTOMOBİL YAPACAK OLAN ŞİRKETLER GRUBU

Türkiye’de yerli otomobil projesi için ilk beliğin adım 2017 yılında gerçekleşmiştir. Cumhur başkanı Erdoğan’ın 5 babayiğit olarak nitelendirdiği şirketler grubunda ise şu gruplar yer alıyor: Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding ilk ken bir araya gelip çalışmalara başlamışlardır. Bunlara ilave olarak 2018 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de dahil olmuştur. Toplamda 6 ortak bir araya gelerek kısa ismi TOGG olarak bilinen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında bir anonim şirket kurmuşlardır.

19-12/23/yerli-otoo.jpg

TEKNOLOJİK ÖZELLİKLER

· Yerli otomobilin en bilinen teknolojik özelliği; Tesla, Volkswagen, Ford ve daha pek çok otomobil üretici markalarının öncülük ettiği elektrikli otomobil teknolojisi kullanılacak olmasıdır.

· Bir diğer özelliği ise internet sistemli bir teknolojiye sahip olmasıdır. Yani yerli otomobilde sürekli internete bağlı kalacak bir yapıda tasarlanacak.

· Otomobillerde sürekli ve kesintisiz internetin olması, otonom sürüş sistemlerinin kullanılması anlamına geliyor.

· Otonom sürüş teknolojisinin nasıl geliştirileceği tam olarak kesinleşmese de yerli otomobillerde bu teknolojinin kullanılması düşünülüyor.

· Otonom sürüş yazılımları adeta öğrenen bir makine gibi çalışıyor, çevresel etmenleri tanımlıyor, trafikte hareket halindeyken sürücü yerine karar verebiliyor.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

PROTOTİPİ NEYE BENZİYOR?

TOGG yöneticileri yerli otomobil tasarımı için Pininfarina ile anlaştığı yönünde bilgiler var. TOGG’un Pininfarina ile anlaştığı bilgisi, yerli otomobil projesi için en heyecan verici detaylardan birini oluşturuyor. Bu şirketin tasarımları sıra dışı ve lüks bir görünüme

sahiptir. Yerli otomobil de elektrikli ve SUV sınıfında olacak.

Açılımı “Sport Utility Vehicle” olan ve “Spor arazi aracı” anlamına gelen SUV sınıfının, elektrikli bir motora sahip en popüler temsilcileri ise Jaguar I-Pace, BMW iX-3 ve Tesla Model X. modelleridir.

TOGG’un anlaşma yaptığı tasarım şirketi aşağıda resimde görülen konseptte otomobiller tasarlıyor. Türk yerli otomobillerinin de bu konseptte olması bekleniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN