Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Bakan Koca’dan 4 günlük kısıtlama açıklaması

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Bakan Koca’dan 4 günlük kısıtlama açıklaması

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında hafta içi her akşam ve hafta sonları olmak üzere sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Vaka sayılarını düşürmek amacıyla, yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınacağı iddia edilmişti.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, bir gazetecinin sorduğu, ‘Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı? Olacaksa 4 gün mü olacak?’ sorusuna cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tedbirleri açıkladığı konuşmasında bu konunun da belirtildiğini anımsatan Bakan Koca, yılbaşında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını belirterek, gün sayısıyla ilgili henüz netleşen bir durumun olmadığını bildirdi.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yılbaşı gecesinin de kısıtlamaya tabi olduğunu belirterek, gün sayısının artıp artmama durumunun gelecek haftanın sonuçları ve salgının seyrinin belirleyeceğini söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aralık ayı başı itibarıyla geçerli olunan tedbirleri açıklarken, yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili de bilgiler paylaştığını anımsatan Koca, yılbaşında en az bir 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanabileceğinin sinyalini verdi.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN OLACAK?

Bu sene 31 Aralık, Perşembe gününe denk geliyor. Perşembe günü yılbaşı gecesi olacak. Kesin olmamakla birlikte perşembe ve cuma günü sokağa çıkma kısıtlaması kararının alınabileceği belirtiliyor. Aralık ayı başından itibaren uygulanan hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte birleştirildiğinde, 31 Aralık’tan itibaren başlayarak, toplamda 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanabileceği öne sürülüyor.

Ancak bunlar tamamen varsayımdır, yılbaşında alınacak sokağa çıkma yasağıyla ilgili net kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu verecektir.

yilbasinda-sokaga-cikma-yasagi-var-mi-bakan-kocadan-4-gunluk-kisitlama-aciklamasii.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında, bundan sonra hafta içi her akşam 21:00 ile 05:00’e kadar, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurmuştu. Erdoğan, hafta sonları ise cuma günü akşam 21:00’den başlayarak, pazartesi saat 05:00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındığını açıklamıştı.

Ancak hafta sonu saat 10:00 ile 17:00 arasında insanların hayati ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğu marketler, bakkallar, manavlar gibi iş yerlerinin açık olacağı ve vatandaşların ikâmet ettikleri yerlerdeki bu tarz kuruluşlara giderek alışveriş yapabileceği aktarılmıştı.

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının olabileceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN