Yılın transfer bombası: Fenerbahçe Eden Hazard'ın peşinde

Yılın transfer bombası: Fenerbahçe Eden Hazard'ın peşinde

Mesut Özil'i kadrosuna katarak 2021'in ilk bombasını patlatan Fenerbahçe yeni sürprizin pesinde. İspanya basını, Fenerbahçe'nin yıldız futbolcu Eden Hazard'ın peşinde olduğun yazdı.

Mesut Özil transferi ile en çok konuşulan takım olan Fenerbahçe, bir yıldız oyuncuyu da aha kadrosuna katmak istiyor. Fenerbahçe, Real Madrid'de top koşturan Belçikalı hücum oyuncusu Eden Hazard'i kiralamak istiyor.

İspanyol basınında yer alan habere göre Fenerbahçe, Real Madrid'deki performansı ciddi şekilde sorgulanan Belçikalı hücum oyuncusu Eden Hazard ile 6 aylık kiralık kontrat yapmak istiyor. Fenerbahçe ile Eden Hazard arasında ara transfer dönemi süresince çok sıcak gelişmeler yaşanacağı iddiası var.

İspanyol Diario Sport'un haberine göre Sarı Lacivertliler, Real Madrid'deki performansı ciddi şekilde sorgulanan Eden Hazard için dünya devine 6 aylık kiralama teklifi yapacak. Real Madrid'in ise oyuncusunu başka bir takıma satmak ya da kiralamak gibi bir hedefinin olmadığı yazıldı.

Haberde ayrıca Hasan Çetinkaya'nın geçmişte söylediği, "Eden Hazard benim arkadaşım. onu 15-16 yaşımdan beri tanıyorum. Fenerbahçe'ye büyük sempatisi var. Birgün Fenerbahçe forması giyeceğini bana söyledi" sözlerine de yer verilirken, Çetinkaya'dan 'Fenerbahçe'nin eski başkanı' diye söz edilmesi de dikkat çekti.

eden-hazard5456-16-9-1564473314.jpg

EDEN HAZARD KİMDİR?

Kendisi gibi iki kardeşi de futbolcu (Thorgan Hazard-Borussia Dortmund, Kylian Hazard-Cercle Brugge) olan Eden Hazard, 2007-08 sezonunda 4 maça çıktı ve hiç gol atamadı. Lille forması ile ilk maçına 24 Kasım 2007 tarihinde, Nancy maçında çıktı. Maç 2-0 yenilgi ile sonuçlandı. Bu sezon Metz, Sochaux ve PSG maçlarında da forma giydi.

Hazard, 2008-09 sezonunda 30 maça çıktı ve 4 gol kaydetti. Lille adına ilk golü ise 20 Eylül 2008 tarihinde, Auxerre karşısında gol atarak kaydetti. Maç 3-2 galibiyet ile sonuçlandı. Bu sezon Saint-Étienne, Sochaux ve Marsilya maçlarında da gol kaydetti. Coupe de France'da Hazard ilk maçına 2 Ocak 2009 tarihinde, Geneviève karşısında çıktı. Maç 3-0 Lille galibiyeti ile sonuçlandı. Coupe de France'da ilk golü ise 23 Ocak 2009 tarihinde, Dunkerque karşısında gol atarak kaydetti. Maç 3-0 Lille galibiyeti ile sonuçlandı. Coupe de la Ligue'de Hazard ilk maçına 24 Eylül 2008 tarihinde, Montpellier karşısında çıktı. Maç 4-2 yenilgi ile sonuçlandı.

Hazard, 2009-10 sezonunda 37 maça çıktı ve 5 gol kaydetti. Bu sezon Le Mans, Nancy, Lens, Auxerre ve Bordeaux maçlarında gol kaydetti. Avrupa Ligi'nde Hazard ilk maçına 17 Eylül 2009 tarihinde, Valencia karşısında çıktı. Maç 1-1 beraberlik ile sonuçlandı. Avrupa Ligi'nde ilk golü ise 22 Ekim 2009 tarihinde, Genoa karşısında gol atarak kaydetti. Maç 3-0 Lille galibiyeti ile sonuçlandı. Avrupa Ligi'nde diğer golü ise 11 Mart 2010 tarihinde, Liverpool karşısında kaydetti. Coupe de la Ligue'de ilk golü ise 13 Ocak 2010 tarihinde, Rennes karşısında gol atarak kaydetti. Maç 3-1 Lille galibiyeti ile sonuçlandı.

Hazard, 2010-11 sezonunda 38 maça çıktı ve 7 gol kaydetti.

14 Mayıs 2011 tarihinde, Lille Coupe de France'da PSG ile finale kaldı. Hazard bu maçta 90 dakika görev aldı. Maç 1-0 Lille galibiyeti ile bitti. Coupe de France'ı Lille kazanmış oldu.

Hazard, 2011-12 sezonunda 38 maça çıktı ve 20 gol kaydetti. 20 Mayıs 2012 tarihinde Hazard, kariyerinin ilk hat-trick'ini Nancy karşısında yaptı. Maç 4-1 galibiyet ile sonuçlandı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Hazard ilk maçına 14 Eylül 2011 tarihinde, CSKA Moskova karşısında çıktı. Maç 2-2 beraberlik ile sonuçlandı.

27 Temmuz 2011 tarihinde, Lille Trophée des champions'da Marsilya ile finale kaldı. Hazard bu maçta 80 dakika görev aldı ve 1 gol kaydetti. Maç 5-4 Marsilya galibiyeti ile bitti. Trophée des champions'ı Marsilya kazanmış oldu.

Hazard'ın bundan sonraki kariyeri ise Chelsea ve Real Madrid'de devam etti.

EDEN HAZARD KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Hazard, 7 Ocak 1991 tarihinde Belçika'nın La Louvière kentinde dünyaya geldi.

EDEN HAZARD HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Eden Hazard futbola 1998 yılında Belçika takımı olan Stade Brainois'da başladı. 2005 yılında AFC Tubize Altyapı takımından Fransa'nın Lille takımına transfer oldu. 2012 yılına kadar as takıma yükselerek performansını gösteren oyuncu, Chelsea gözlemcileri tarafından o yıl içerisinde 35 milyon Euro bedelle transfer edildi. 7 yıllık performansın ardından Real Madrid, oyuncuyu 115 milyon Euro'ya takıma kattı.

EDEN HAZARD HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Eden Hazard aslen sol kanatta forma giymektedir. Ancak zaman zaman ihtiyaç halinde on numara mevkisi ve sağ kanatta da forma giyebilmektedir.

EDEN HAZARD BOYU KAÇ VE HANGİ AYAĞINI KULLANIYOR?

Her iki ayağına da hakim olan oyuncu, 1,75 boyundadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN