Yoğun kar yağışı ulaşımı vurdu! Düzce ve Bolu'dan İstanbul'a ulaşım durdu

Yoğun kar yağışı ulaşımı vurdu! Düzce ve Bolu'dan İstanbul'a ulaşım durdu

Yoğun kar yağışı ulaşımı vurdu. Düzce’de, TEM Otoyolu Gümüşova rampalarında kar yağışı nedeniyle TIR’ların ve araçların kayması sonucu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Bolu'da da kar nedeniyle Ankara ve İstanbul'a ulaşımda zorluk yaşanıyor.

Düzce'de yoğun kar yağışı etkili olurken, gün boyunca TEM Otoyolu'nda meydana gelen kazalar ve kayan araçlar nedeniyle ulaşım aksadı. 

TEM otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde kayan TIR ve araçlar nedeniyle İstanbul istikameti saat 17.30 sıralarında ulaşıma kapandı. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karayolları ekiplerinin müdahale etmekte zorlandığı yolda trafik tamamen durdu. 

KAR DURANA KADAR TESİSTE BEKLETİLECEKLER 

TEM otoyolu Gölyaka gişelerinde bekleyen sürücüler araçlarının içerisinde yolun açılmasını bekledi. Araçlar, D-100 Karayolu'na yönlendirilirken, TIR'ların yoğun kar yağışı durana kadar tesislerde bekletileceği öğrenildi. 

TEM Otoyolu'nda bazı aileler ise yolda beklerken çocuklarıyla birlikte kartopu oynayarak zaman geçirdi. Karayolları ekipleri, makaslayan TIR ve araçları çekmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

kar.jpg

BOLU’DA ULAŞIM ZORLAŞTI 

Bolu Dağı’nın TEM ve D-100 geçişlerinde aşırı kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor. Yolların hem Ankara hem de İstanbul yönleri araçların yolda kalması ve maddi hasarlı kazalar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapalı kalıyor. 

Kar yağışının şiddeti nedeniyle çok sayıda araç sürücüsü de kar yağışının etkisini azaltmasını beklemek için Bolu Dağı’nın Elmalık mevkiinde bulunan dinlenme tesislerine araçlarını park etti. 

Karayolları ekipleri sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Polis ve jandarma ekipleri de herhangi bir yol kapandığında araçları diğer alternatif yollara yönlendiriyor. Bölgede kar yağışının sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. 

a.jpg

BOLU’DA 70 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI 

Öte yandan Bolu’da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 70 köy yolunun açılması için çalışma başlatıldı. 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, dün akşam il genelinde başlayan kar yağışının sabah saatlerine kadar devam ettiğini, son 12 saatte yağış dolayısıyla kar kalınlığının 10 ila 80 santimetreye ulaştığını belirtti. 

Vali Ümit, İl Özel İdaresine bağlı 67 araç ve 120 personelin, kapanan 487 köy yolunda günün ilk ışıklarından itibaren çalışma yürüttüğünü açıklayarak, “İlçelerimizin tamamında 30, il merkez köylerimizde 40 olmak üzere toplam 70 köyümüzün yollarını açma çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. 

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince sokak hayvanlarının beslenmesi amacıyla geçen hafta müracaatları alınan 62 gönüllü vatandaşın, il merkezi ve ilçelerde çalışma yaptığını belirten Ümit, yaban hayatının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla belirlenen birçok noktaya yeteri kadar yem ve saman bırakıldığını belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN