YÖK Başkanı'ndan üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması

YÖK Başkanı'ndan üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelerde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, pandemi sürecinde kapalı olan üniversiteler ile ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Köy okulları yüz yüze eğitime 15 Şubat'ta başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Mart'tan itibaren ise liselerde yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Peki milyonlarca üniversite öğrencisinin heyecanla beklediği yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?  

"BU HAFTA YANIT VERECEKLERİNİ UMUYORUZ"

Üniversitelerde yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı'ndan görüş aldıklarını belirten YÖK Başkanı Saraç, "Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır." dedi. Saraç ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz." diye belirtti.

 

 

 

ZİYA SELÇUK YÜZ YÜZE EĞİTİMİ BAŞLATTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye- Ermenistan sınırındaki Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Gödekli Köyü'nden yüz yüze eğitimi başlattı. 13 dersliği, 313 öğrenci ve 23 öğretmeni bulunan okuldaki törene katılan Bakan Selçuk, köylerde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitimin başladığını açıkladı.

ziya-selcuk.jpg

'1 MART'TA OKULLARI AÇMIŞ OLACAĞIZ'

Okuldaki törende konuşan Bakan Ziya Selçuk, "Bugün ülkemizin bütün köy okulları ile beraber serhat şehrimiz Iğdır'ın Aralık ilçesi Gödekli Köyü İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için ilk ders zilini çaldık. Şu an itibariyle köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken diğer öğrencilerimiz de uzaktan eğitim için ekranların karşısında yerlerini aldılar. İkinci yarıyılın; tüm öğrencilerime, öğretmenlerime ve velilerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu hafta itibariyle ülkemizin bütün köylerindeki öğrencilerimizi okullarına kavuşturmanın ve gülümsemelerine şahit olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız; 1 Mart'a okul öncesi, özel öğretim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavına hazırlanmakta olan 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri için okullarımızın kapısını açmak olacak" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN