Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim olacak mı?

Üniversiteler ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim olacak mı?

Üniversiteler bahar döneminde açılacak mı, merak konusu oldu. YÖK, 2020-2021 eğitim yılı bahar döneminde üniversitelere 'hibrit eğitim' modeli tavsiyesinde bulundu. Bazı üniversiteler tavsiye kararına uyarak hibrit eğitime geçme kararı aldı. İşte, üniversitelerin açılmasıyla ilgili YÖK'ün açıklaması...

Koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle geçen yılın ikinci yarısından beri 'uzaktan eğitim' modeliyle derslerini sürdüren üniversitelerde, yeni dönem başlıyor. Bazı üniversitelerin bazı bölümlerinde karma model olan 'hibrit eğitim' uygulanmasına karar verildi.

ÜNİVERSİTEDE YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN?

Üniversitelerde önümüzdeki bahar yarıyılı için Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tavsiye kararları ve görüşleri üzerine birçok üniversite 'hibrit eğitim' modeline geçiş yapıyor.

YÖK uygulamalı eğitimin gruplar halinde yüz yüze, teorik eğitimlerin ise asgari yeterlikler dikkate alınarak online yapılmasına karar verdi. YÖK aynı zamanda, salgın endişesi veya barınma nedeniyle eğitime devam etmek istemeyen öğrencilerin 'kayıt dondurma' hakkından yararlandırılmasını kararlaştırdı.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

1) Uygulamalı eğitimlerin 'azami dikkatin gösterilmesi ve sıkı tedbirlerin alınması' şartıyla öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüz yüze yapılabileceği,

2) Teorik eğitimlerin ise Sağlık Bakanlığı'nın görüşleri ile programlarda kazandırılması gereken asgari yeterlikler dikkate alınarak mümkün olduğunca çevrimiçi yapılması,

3) Sağlık Bakanlığınca dönem ortasında konuya ilişkin tekrar bir değerlendirme yapılacağının göz önünde bulundurulması,

4) Salgın endişesi veya barınma dolayısıyla eğitimlere devam etmek istemeyen öğrencilerin kayıt dondurma haklarından yararlandırılması,

5) Küresel salgın döneminde öğrenci motivasyonu üzerinde de yoğunlaşmanın önemli olması hasebiyle rehberlik hizmetlerine ağırlık verilmesi hususları bütün devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarımıza bugün bir resmi yazı ile bildirilmiştir.

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

16 Şubat 2021 Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Bugün yüksek öğretim ile ilgili değerlendirmeler yaptık. Yapılan değerlendirmede uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi konusundaki görüş birliği Yüksek Öğretim Kurumumuza iletilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Alınan kararlara göre bahar yarıyılı için uzaktan eğitim yöntemiyle verilen derslerde devam zorunluluğu aranmayacak. Uzaktan eğitim yönetmeyle yapılacak derslerin vize, mazeret, final ve bütünleme sınavları çevrim içi, çevrim dışı, ödev ve proje yöntemleriyle yapılabilecek.

HİBRİT EĞİTİM NEDİR, HANGİ ÜNİVERSİTELERDE UYGULANIYOR?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN