YPG’de kuşatma paniği

YPG’de kuşatma paniği

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO’nun Afrin’e 7 noktadan ilerleyişi YPG’nin panik yaşamasına neden oldu. Ağır kayıplar, örgüt içinde de sert eleştirilere neden oldu. Etkinlikleri sorgulanan YPG’nin komutanlarından bazıları değiştirildi. Dağ kadrosundan gelen PKK’lılar ön cepheye YPG’lileri sürerek, Afrin’de meskun mahal çatışmasına hazırlık yapıyor.

HİLAL ÖZTÜRK - KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Türkiye’nin güney sınırlarını YPG/PYD ve IŞİD’den temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 15’nci gününe girerken TSK ve OSÖ ilk giriş yapılan 7 noktadan Afrin merkezine doğru ilerlemeyi sürdürüyor. Kelepçe taktiğiyle yürütülen operasyonda, savaş uçakları ve SİHA’lar havadan hedefleri vururken, kara birlikleri de geriye kalan YPG’lileri etkisiz hale getiriyor. Operasyon süresince Afrin kent merkezi de uydu ve görüntü analizleri anlık olarak takip ediliyor. İstihbarat birimleri sürekli olarak güncellenen bilgilerle sahadaki birliklerin gözü kulağı oluyor. Peki bu bilgilere göre Afrin merkezde terör örgütünün son durumu ne? Karar’ın güvenilir kaynaklarından aldığı bilgilere göre Zeytin Dalı Harekatı YPG’de panik ve beraberinde çözülmeye neden oldu.

Ağır kayıplar örgüt içinde sert eleştirilere neden oldu. YPG’li komutanların etkinliklerinin sorgulandığı ve bazılarının değiştirilmeye başlandığı belirtiliyor. Örgüt yapısı içinde ‘kadro’ olarak nitelendirilen PKK’lıların ön cephelere YPG’lileri gönderdiği ifade ediliyor. Örgütün verdiği kayıplar arttıkça kaçışların da başladığı ifade ediliyor.

18-02/03/screenshot_1.jpg

Özellikle dağ kadrosundan gelen PKK’lıların Afrin merkezinde şehir savaşına hazırlandığı bildiriliyor. Örgütün şu ana kadar Afrin’de tüm hazırlıklarını meskun mahal çatışmaları için yaptığı belirtiliyor. Kent merkezine hendekler kazıldığı, EYP’li ve bombalı tuzaklar kurulduğu izleniyor. YPG’nin Güneydoğu’da yaptığı gibi sivil yerleşim alanlarının arasından geçen tüneller hazırladığı, bu yolla hava operasyonundan korunmayı ve zaiyat verdirmeyi hedeflediği belirtiliyor. 

Teröristlerin Silahlı İnsansız Hava Araçlarına (SİHA) karşı da önlem aldıkları belirtiliyor.

SİHA’ların görüşünü kapatmak sokak aralarına tenteler gerdikleri, kapalı alanlar oluşturmaya çalıştıkları belirtiliyor. SİHA’ların özellikle kırsalda PKK’lılara göz açtırmaması ve ağır kayıp verdirmesi nedeniyle örgütün korkulu rüyası haline geldiği biliniyor. Militanların telsiz konuşmalarında sık sık SİHA’lar nedeniyle sızma girişimlerinin başarısız olduğu, gizlendikleri alanlarda uzun süre hareketsiz kaldıkları, yaralı teröristlerin  bulunduğu yerde ölüme terkedildiği örgütün iletişim kanallarından tespit edildi.

SINIRDA POLİS ÖZEL HAREKAT İÇERDE BORDO BERELİLER

Öte yandan sınır bölgesine özel harekat polislerinin sevk edildiğine ilişkin haberlerle ilgili de kaynaklar, Güneydoğu’da hendek çatışmalarında görev yapmış deneyimli özel harekat polislerinin Türkiye sınırları içinde iç güvenliği sağlamakla görevli olduğunu belirtti. Harekatta bordo bereli olarak tabir edilen özel harekata bağlı askerlerin görev alacağı ifade edildi.

YPG AFRİN’E SADECE GÖNÜLLÜ ARIYOR

Terör örgütü YPG’nin kontrolündeki Resulayn’ın tam karşısında yer alan Şanlıurfa Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da, bölgedeki son gelişmeleri KARAR’a anlattı. Atilla, YPG baskısı altındaki Suriyelilerden edindiği bilgileri paylaşıp, teröristlerin Afrin’e ciddi bir takviyede bulunmadığını belirtti. Teröristlerin büyük bir korku içerisinde olduğunu öğrendiklerini aktaran Atilla, şunları söyledi: “İçeriden, YPG baskısı altında olan Suriyeli vatandaşlardan bilgiler geliyor. YPG Afrin’e ciddi destekte bulunmuyor. Sadece gönüllü varsa gidebilir diyor. Afrin’e operasyonu hiç beklemiyorlardı. Şu anda özellikle kontrollerindeki Tel Abyad, Resulayn ve sınırda bulundukları bölgelerde ciddi bir hazırlık yapıyorlar. Panik halindeler. Ama TSK kısa sürede müdahale ediyor. Örneğin geçenlerde hendek kazmalarına anında müdahale edildi. Ayrıca Kandil’den yola çıkan teröristler önce Sincar’a, oradan da Suriye’ye doğru gelmeye başladı şeklinde bilgiler de geliyor.” 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN