YSK, seçime girecek parti sayısını artırdı

YSK, seçime girecek parti sayısını artırdı

YSK, daha önce 17 olarak açıkladığı, seçime girme yeterliliğine sahip olan parti sayısını 19'a çıkardı. Gelişmeyi, İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ocak ayında yaptığı duyuruda, 17 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğunu açıklamıştı. İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, DEVA ve Sol Parti'nin eklenmesiyle seçime girme yeterliliğine sahip parti sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı.   

YSK, 26 Ocak 2021 tarihinde yaptığı duyuruda, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi listede yer almamıştı.

DEVA VE SOL PARTİ LİSTEYE GİRDİ

İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi avukat Mustafa Tolga Öztürk bugün yaptığı açıklamada, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Sol Parti'nin de eklenmesiyle bu sayının 19'a yükseldiğini kaydetti.  

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Öztürk, "YSK, 06.06.2021 tarihinde yapılacak Afyonkarahisar ili Güney Beldesi Belediye Başkanlığı seçimleri için 19 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi. Ysk’nın 26.01.2021 tarihinde 17 olarak belirlediği seçime girecek parti sayısı 19’a çıktı.(Deva ve Sol Parti)" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN