Yunan mahkemesinden tarihi karar: Altın Şafak Partisi suç örgütü

Yunan mahkemesinden tarihi karar: Altın Şafak Partisi suç örgütü

Yunan mahkemesi, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin suç örgütü olduğuna karar verdi.

Yunan mahkemesi, Yunanistan'da ırkçı politikalarıyla bilinen Altın Şafak Partisi'nin suç örgütü olduğuna hükmetti.

ALTIN ŞAFAK PARTİSİ

Altın Şafak Partisi, Yunanistan'da bulunan aşırı sağ görüşlü siyasi parti. Parti; Yunanistan'da göçmenlere karşı yaptığı eylemlerle tanınmaktadır. Marksizm ve neoliberalizm karşıtıdır.

7 Kasım 2010'da yapılan yerel seçimlerde parti Atina belediyesinde oyların % 5,3 aldı. Belediye meclisinde 1 sandalye kazandı. Atina'da göçmenlerin çok yaşadığı bölgelerde partiye verilen oylar % 20'ye kadar çıktı.

Parti, Mayıs 2009 ulusal seçimlerde 23.564 (% 0.46) oy aldı.Fakat gerilimlere ve şiddet dolu protestolarına her fırsatta devam etmektedir. Nasyonal sosyalizm yanlısı parti sempatizanları antisemit veya neonazi olarak adlandırılmaktan rahatsız değillerdir.

Yunan polisinde bazı birimlerin Altın Şafak ile ilişkileri olduğu ortaya çıkmıştır.

Yunanistan'da 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ulusal seçimlerde, parti %7 oy oranı tutturarak 300 sandalyeli parlamentoda 21 sandalye kazandı. Ancak, 17 Haziran 2012'de tekrarlanan seçimlerde, küçük bir oy kaybıyla beraber milletvekili sayısı 18'e gerilemiştir. 

Altın Şafak Partisi 7 Temmuz 2019'da yapılan seçimlerde yüzde 2,3 oyla barajı aşamayarak meclis dışı kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN