Şili'de protestolar yeniden başladı: İki kilise ateşe verildi

Şili'de protestolar yeniden başladı: İki kilise ateşe verildi

Şili'de geçen yıl metroya yapılan zamla başlayan eylemlerin yıl dönümünde yeniden sokaklara dökülen protestocular iki kiliseyi ateşe verdi.

Şili'de geçtiğimiz yıl başlayan ve 5 ay devam eden hükümet karşıtı protestoların yıl dönümünde protestocular tekrar sokaklara döküldü.

Eylemciler, başkent Santiago'daki iki kiliseyi ateşe verdi. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği belirtilen olaylarda bazı dükkanlar da yağmalandı.

Protestocular bir taraftan hükümet karşıtı sloganlar atarken, diğer yandan da halka 25 Ekim'de diktatör Augusto Pinochet döneminden kalma anayasanın değiştirilmesi için yapılacak referanduma katılma çağrısı yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Şili'de eylemler, başkent Santiago'da günde 3 milyondan fazla kişinin kullandığı metro ücretlerine 6 Ekim 2019'da yapılan zam kararıyla başlamış ve 18 Ekim 2019'da da şiddetlenerek birçok şehirde yağma olaylarına da yol açan hükümet karşıtı gösteri ve şiddet olaylarına dönüşmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN