Sokakların karıştığı Kırgızistan'da seçimler iptal edildi

Sokakların karıştığı Kırgızistan'da seçimler iptal edildi

Kırgızistan'da seçimlerin ardından başlayan protestolar sonrasında eylemciler hükümet binasını ele geçirmişti. Yaşanan kargaşanın ardından seçimlerin iptal edildiği açıklandı.

Kırgızistan'da gerçekleştirilen milletvekili seçimleri sonrası, 16 partinin katıldığı seçimlerde 12 parti yüzde 7'lik barajı aşamamıştı. Seçime katılımın yüzde 55 olduğu ülkede, 12 partinin taraftarları sokağa dökülerek protesto gösterilerine başladı.

Göstericiler ile polis arasında çatışma çıkarken, protestocular polislere taş ve soplarla saldırdı. Belediye araçlarını güvenlik güçlerinin üzerine süren protestocular, polislerin kaçmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na doğru harekete geçti. Buradaki kapıyı kıran göstericiler, daha sonra sarayı ve içerisinde bulunan parlamentoyu ele geçirdi.

ESKİ CUMHURBAŞKANINI HAPİSTEN KAÇIRDILAR

Saray'ın işgalinden sonra Ala-Too Meydanı'ndaki göstericiler hoparlörlerden "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı aldık" ve "Almazbek Atambayev ve Sadır Caparov serbest bırakılmalıdır" şeklinde sloganlar atarak, siyasi hükümlülerin bulunduğu hapishaneye ilerledi. Göstericiler eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i de hapisten kaçırdı.

Yaşanan gelişmelerin ardından geri adım atmak zorunda kalan hükümet, milletvekili seçimlerinin iptal edildiğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN