Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2-3-4. sınıflar için okulların açılış tarihi belli oldu!

Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 2-3-4. sınıflar için okulların açılış tarihi belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2-3-4-8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararların detaylarını paylaştı. İşte, 'yüz yüze eğitim için okulların açılış tarihi'

'Okullar ne zaman açılacak 2020?' sorusunun yanıtı veliler ve öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yüz yüze eğitimin kapsamının genişleyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilkokul 1. sınıfların eylül ayında yüz yüze eğitime başlamasının ardından 2.-3.-4.-8. ve 12. sınıflar için okulların açılış tarihini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin haftanın iki günü okula gideceğini, velilere istemezlerse çocuklarını okula göndermeme esnekliği sağlanacağını söyledi. Detaylar haberimizde...

OKULLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ekim 2020 Pazartesi günü tüm ilkokul, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların okullarının açılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz, iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız. Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda olacaklar. 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak."

"VELİLER İSTEMEZSE ESNEKLİK SAĞLANACAK"

Yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık ve öğrencilerimiz, 2 gün okulda olacaklar. Yüz yüze eğitime başlama konusunda, isteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenler için uzaktan eğitim devam edecek ve devamsız sayılmayacaklar.

Bilgisayar ve internet konusunda 12 bin 111 EBA destek noktası oluşturduk. Bilgisayar ve internet konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz, buradan EBA'ya bağlanabilecekler.

"ÖĞRENCİLERE 500 BİN ÜCRETSİZ TABLET DAĞITILACAK"

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak."

CUMARTESİ GÜNÜ EĞİTİM OLACAK MI?

Bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım.

aw106582-03.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Yüz yüze eğitimin başlamasına yönelik açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı bir şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. 2.3.4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar neticesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Uygun bulunan köy okullarında da yüz yüze eğitimde herhangi bir engel görülmemiştir."

MESLEK LİSELERİ YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinde alan ve dal derslerin uygulama kazanımları, 5 Ekim 2020'den itibaren yüz yüze eğitimle verilmeye başlandı.

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımları, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimle verilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL YAPILACAK?

Öğrencilerin okulda geçirdikleri ders içi ve dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirme yapılacak.

Bu durum okul yöneticileri ve öğretmenlerce de takip edilerek okulda gerçekleştirilecek yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'na göre bilgilendirme gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitimde, öğrenciler gruplara ayrılarak her ders saati 30, teneffüsler 10 ve öğle arası 45 dakika olarak uygulanacak. Alan ve dal derslerinin uygulama kazanımları yüz yüze, bilişsel veya teorik kazanımları ise uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

Yüz yüze ve uzaktan eğitim ile verilen alan ve dal dersleri süre, kazanım ve içerik açısından bir bütün olarak değerlendirilecek.

Haftalık ders çizelgelerine göre, yüz yüze ve uzaktan eğitime ayrılacak ders süreleri, alan zümre öğretmenlerince belirlenecek.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE BÜYÜK KAYNAK DESTEĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere zengin içerikli kaynak desteği sunmaya devam ediyor. Binlerce sorudan oluşan kazanım kavrama testleri, beceri temelli testler, örnek soru kitapçıkları ve soru destek paketlerinin ardından şimdi de 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan 60 adet çalışma fasikülü www.meb.gov.tr adresinde ve Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde öğrencilere çalışmalarına destek olmak üzere sunuldu.

Alan uzmanları tarafından hazırlanan 60 fasikülde; ortaokul Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Sosyal Bilgiler derslerinin sadece birinci ünitelerinden 4 bin 560 soru yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin derslerini pekiştirme süreçlerini desteklemek ve farklı soru türleriyle motivasyonlarını artırmak için büyük bir kaynak seferberliği başlattıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Uzaktan eğitim sürecinde televizyon kanallarımız ve internet portalımızdaki ders anlatımlarımızı öğrencilerimizin daha kolay pekiştirebilmeleri ve farklı soru türleriyle anlama süreçlerini güçlendirmek için sunduğumuz kaynakların çeşitliliğini artırmaya devam ediyoruz. Ortaokul öğrencilerimiz için yayımladığımız destek paketi her sınıf seviyesindeki sadece birinci üniteyi kapsıyor. Sonrasında diğer ünitelerle ilgili de çalışma fasikülleri sunacağız. Ayrıca, ilkokul ve lise seviyesinde de çalışma fasiküllerini hazırlayıp düzenli olarak paylaşacağız. Bu çalışmaları koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e, çalışma fasiküllerinin hazırlanmasında büyük emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına ve 81 ilde bulunan Ölçme Değerlendirme Merkezlerimizde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

aw106582-02.jpg

SEYRETİLMİŞ EĞİTİM NE DEMEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'aşamalı ve seyreltilmiş' eğitime yönelik soru üzerine, şunları söyledi:

"Aşamalı ve seyreltilmiş derken, aslında belli sınıf düzeylerinin öncelikli olarak açılmasından ve derslerin ve konuların seyreltilmesi, yani tam olarak içeriğin tümüyle yüz yüze aynı saat ve süre içerisinde değil de belirli konuların belirli noktalarının özellikle ve öncelikle işlenmesini kastediyoruz. Peki seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık nasıl giderilecek? Elbette uzaktan eğitimle, canlı dersler vasıtasıyla ve TRT EBA TV televizyonları vasıtasıyla giderilecek."

KADEMELİ EĞİTİM NASIL YAPILACAK?

Yeni sezonda ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanması planlanan seyretilmiş eğitim ile kademeli eğitim aynı anlama gelmektedir. Bakanlığın seyreltilmiş eğitim adı verilen çalışmasında, okullarda sınıf bazında öğrenci sayısının azaltılması için okul vakitleri, saat dilimlerine bölünüyor. Buna göre, öğrencilerin farklı saatlerde okullara gitmesi ve bu sayede, sınıflardaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖNCESİ HANGİ ÖNLEMLER ALINIYOR?

Yüz yüze eğitim öncesi okullar dezenfekte edildi, geniş hijyen önlemleri alındı. Birinci sınıf öğrencileri için 'sosyal mesafeye riayet ederek oynayacakları temassız oyunlar' geliştirildiği de aktarıldı.

Öte yandan çocuklarını pandemi dolayısıyla okula göndermek istemeyen veliler mazeret beyan edebilecek. Bu durumda, velisinin mazeret beyan ettiği öğrenci devamsız sayılmayarak, uzaktan eğitime devam edecek.

Ayrıca, Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ders dışı etkinlikler de eklendi. Bakan Selçuk, "Uzaktan eğitimde canlı derslere öncelik veriyoruz ve öğrenci ile öğretmene dijital ortamda eş zamanlı ve interaktif ders yapabilme imkanı sağlıyoruz. 1. sınıf öğrencilerimize uzaktan eğitimi sevdirebilmek için de oyun tabanlı dijital içerikler hazırladık" dedi.

MEB 2020-21 EĞİTİM TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN