Zafer Başak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Zafer Başak kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Türkiye'de ve yurt dışında eğitim aldıktan sonra çeşitli kurum ve kuruluşlarda görev alan Prof. Dr. Zafer Başak, Turkish Investment Fund Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İşte, Zafer Başak'ın hayat hikayesi...

Üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev alan Prof. Dr. Zafer Başak, Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği önemli bilim insanları arasında yer alıyor. Ömrünü, gençleri yetiştirmeye adayan ünlü akademisyen, Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü'nde 'ekonomi danışmanı' olarak görev aldı.

ZAFER BAŞAK'IN HAYATI

1954 yılında İstanbul Robert Koleji'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Eğitim hayatına Paris'te devam eden Zafer Başak, 1963 yılında Paris Üniversitesi'nden 'devlet doktorası' unvanı almaya hak kazandı.

Eğitim hayatının ardından çalışma hayatına geçen Zafer Başak, 1963 yılında başlayıp 1969 yılına kadar devam eden Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde 'uzman ekonomist' olarak çalıştı.

Buradaki görevinin ardından 1970-1975 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Ekonomi bölümü öğretim üyeliği görevini yürüttü. Burada 'profesör' unvanı aldı ve bölüm başkanı oldu. Daha sonra ise dekan yardımcılığı görevine getirildi.

1979-1982 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyeliği görevinde bulundu.

1983-1988 yılları arasında Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü nezdinde ekonomi danışmanı olarak görev aldı.

Zafer Başak, Türk Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Bu görevin yanında TEB Ekonomi Araştırmaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Daha sonra Turkish Investment Fund Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN