Zanlılar hafiye algoritmadan kaçamıyor

Zanlılar hafiye algoritmadan kaçamıyor

Almanya'da yeni kullanılmaya başlanan yüz tanıma sistemleri ile zanlıların kimlik tespitlerinde yüzde 100'e varan artışlar sağlandı.

KARAR/ALMANYA

Kullanılması verilerin gizliliği ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile sıkça tartışmalara neden olan yüz tanıma sistemleri suçlularla mücadele de vazgeçilmez bir unsur haline geliyor. Almanya'da bu konuda genel resmi rakamlara açıklanmamasına rağmen, bu algoritmaya kullanan güvenlik birimlerini açıkladığı rakamlar sistemin başarısı hakkında ipuçları veriyor.

219 ZANLIYI TESPİT ETTİ

Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından yapılan açıklamada yüz tanıma programları ile her yıl on binlerce yüz tanıma işleminin gerçekleştirdiği belirtilirken, bu taramalardaki başarı düzeyi ise açıklanmadı. Federal Polis ise BKA tarafından da kullanılan yüz tanıma sistemiyle geçtiğimiz yılın ilk yarısında 219 zanlıyı tespit etti.

20-02/11/1964496_620x410.jpg

YÜZDE 100 ARTIŞ YAŞANDI

Yüz tanıma programlarını kullanmada önü eyaletlerden birisi olan Bavyera'da ise yüz tanıma programlarının kullanılmaya başlaması ile zanlıların tespit oranında yüzde 100 bir artış yaşandı. 2108 yılında başka yöntemlerle tespit edilen zanlıların sayısı 146 iken bu rakam 2019'da yüz tanıma sistemlerinin kullanılmasıyla 387'ye çıktı. Bavyera polisi tarafından yapılan açıklamada 2020 yılında ise 55 zanlının yine bu programla tespit edildiği açıklandı.

20-02/11/images.jpg

ŞİMDİDEN BAŞARILI OLDU

Uzmanlar mevcut imkanların sınırlı kullanılmasıyla bile bu denli bir başarı sağlandığını, yüz tanıma programlarının tam kapasiteli kullanılması halinde rakamların daha da artacağını söylüyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN