Zeyid Aslan kimdir?

Zeyid Aslan kimdir?

Türk siyasetçi ve hukukçu Zeyid Aslan , 1965 yılında Tokat’ta dünyaya gelmiştir. Türkiye-Filistin Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı yapan Aslan, 22. 23. ve 24. dönem Tokat Milletvekili olarak TBMM’ye girmişti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini mezunu olan Zeyid Aslan , uzun dönem AK Parti milletvekilliği görevi yaptı. Meclis kavgalarının önde gelen isimlerinden olan Zeyid Aslan, en son CHP Milletvekili Muharrem İnce’ye ettiği küfürle gündem olmuştu. 

ZEYİD ASLAN KİMDİR?

Zeyid Aslan, 6 Ağustos 1965 yılında Tokat’ın Erbaa ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının adı Durmuş, annesinin adı Mahbure’dir. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Fakülteyi başarılı bir şekilde bitiren Zeyid Aslan, serbest avukatlık yaptı. Aslan, pek çok vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında kurucu başkanlık, yöneticilik ve üyelik yapmıştır.  İyi derecede Almanca bilen Zeyid Aslan, evli ve bir çocuk babasıdır.

zeyid-aslan-kimdirrrr.jpg

SİYASİ HAYATI

Zeyid Aslan, serbest avukatlık yaptığı zamanlarda siyasetle ilgilenmeye de başlamıştır. O dönem kendine yakın hissettiği Adalet ve Kalkınma Partisi’ne üye olmuştur. İlk defa 22. Dönem genel seçimlerinde seçime girdi ve Tokat 22. Dönem milletvekili olarak meclise girdi. Bunu takip eden 23. Ve 24. Dönem genel seçimlerinde de milletvekili seçilmeyi başarmıştır. AK Parti 3 dönem vekillik uygulaması dolayısıyla bir dönem ara verip, 26. Dönem seçimlerinde de tekrar Tokat milletvekili olmuştur. 

Milletvekilliği döneminde pek çok çalışmalara katılan Zeyid Aslan, 23. Milletvekilliği döneminde TBMM Türkiye  - Filistin Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 

zeyid-aslan-kimdirr.jpg

24. dönem milletvekilliği zamanında Haberleşme ve Özel Hayatın Gizliliği Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Zeyid Aslan, bununla beraber Belarus Dostluk Grubu Başkanlığı ve KEİPA Üyeliği görevlerini sürdürdü. Zeyid Aslan, Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de üstlendi.

zeyid-aslan-kimdirrr.jpg

MECLİS’TE UYURKEN KENDİSİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKEN VEKİLE KÜFÜR ETMİŞTİ

Zeyid Aslan, Meclis çalışmalarında sık sık kavga eden vekillerin başında geliyor. 2014 yılı Bütçe görüşmeleri sırasında CHP’li vekillerle kavgalı ve küfürlü konuşmaları gündemi oldukça meşgul etmişti. 2013 yılında da yine Meclis’te kendisini uyurken çekip paylaşan bir bayan milletvekiline ‘’Ben de sizin uygunsuz resminizi çekip gazeteye bastırsam’’ sözleri olay olmuş ve çok fazla tepki almıştı.

Kavgaları bununla da bitmeyen Zeyid Aslan, 11 Ocak 2014’te Adalet Komisyonu’nda Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na da uçan tekme atmasıyla yeniden gündeme oturmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN