15 Temmuz’dan sonra Tango’ya geçmişler

15 Temmuz’dan sonra Tango’ya geçmişler

Kilis’te, Cumhuriyet Başsavcılığı 30 sanıklı 148 sayfalık iddianamesini tamamlayarak Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Mahkeme iddianameyi kabul etti.

Dosya FETÖ’nün iletişim yöntemlerine ilişkin detaylara yer verildi. Merkezi Kilis’te bulunan örgüte yakın bir derneğin yöneticilerinden H.A, iddianamede yer alan ifadesinde şunları anlattı: “26 Ağustos’ta evdeyken Gaziantep’ten geldiğini, isminin Alper olduğunu söyleyen biri, kendisini ‘abi’lerin yolladığını ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Benim uzun zamandır hizmet hareketinden uzak kaldığımı, beni yeniden yapı içerisinde görmek istediklerini, bunun için telefonuma mesaj programı yükleyeceğini söyledi. Bu yapının neler yapabileceğini 15 Temmuz darbe girişiminde görüp öğrendiğimden dolayı korkup çekinerek itiraz edemedim ve şu teslim ettiğim telefonuma bluetooth ile kendi telefonundan program yolladı.

İşi bittikten sonra bana, ‘sana yolladığım program cemaatin kullandığı son program, bu programı kur, ben sana temizleme programı da yolladım, bir tehlike anında hemen temizleme programını kullanarak silebilirsin. Programı kurduktan sonra seninle irtibata geçecekler’ dedi.

O sıra kendi yanında programı kurmamı bekledi ancak ben huzursuz olduğumdan daha sonra kuracağımı söyledim. Programı yüklemedim ama silmedim de. Bu program Tango ikonu ile birebir aynı. Telefon görsel olarak incelendiğinde kesinlikle normal Tango programı gibi ancak sadece birileri tarafından yüklenen bu program tarafınıza gönderilen şifreyle aktif hale getirilmektedir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN