16 Ekim KPSS sonuçları sorgulama ekranı! Önlisans sonuçları tıkla öğren / Son dakika haberi

16 Ekim KPSS sonuçları sorgulama ekranı! Önlisans sonuçları tıkla öğren / Son dakika haberi

16 Ekim pazar günü yapılan KPSS Önlisans sınavı sonuçları adaylar tarafından merak konusu oldu. Sınava giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken ÖSYM'den son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkten yararlanarak ÖSYM sonuç açıklama sayfasına ulaşabilir KPSS sonuçları açıklandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz. İşte kurumdan yapılan son dakika gelişmeleri ve Önlisans sınavı hakkında bazı merak ettikleriniz.

Sınava giren adaylar tarafından merakla beklenen KPSS sonuçlarını haberimizde yer alan linkten sorgulatabilir detayları takip edebilirsiniz. 16 Ekim pazar günü yapılan KPSS Önlisans sınavı büyük bir katılım oranıyla yapıldı. Adaylar sınav çıkışı soru ve cevapları ÖSYM'nin verdiği siteden çözerek doğru ve yanlışlarını gördü. Şimdi ise gözler 2016 KPSS Sonuçlarının açıklanmasına çevrildi. Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr adresinden TC. kimlik numaralarını girerek öğrenbilecekler. Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan KPSS önlisans saat 9.30'da başladı. Toplam 120 soruya 120 dakika verilen sınav, tek oturumda tamamlandı. İşte konunun ayrıntıları ve ÖSYM sonuç sayfasında açıklanan sınavların tamamı...

Kamu personeli adaylarının katıldığı genel yetenek ve genel kültür testlerinden yapılan ve saat 9.30'da başlayan KPSS önlisans, 11.30'da sona erdi. Sınavdan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını dile getirdi. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken bazılarıda zorlandıklarını dile getiriyor. Adaylar sınav sonuçlarını ise ÖSYM adresinden takip edecekler.

16 EKİM KPSS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

16 Ekim Pazar günü tamamlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans sınavı sonrası birçok aday, sınav esasında yaptığı soruların doğruluğunu teyit etmek için ÖSYM'nin yayınlayacağı soru ve cevaplara erişmek istedi.

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN...

2016 yılı içerisinde yapılması planlanan lisans, ön lisans ve ortaöğretim KPSS'nin tamamlanması ve sonuçlarının açıklanmasının ardından, B Grubu kadrolar için tercihler alınmaya başlanacak.

2016 KPSS SONUÇLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen ve saat 9.30'da başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans oturumu 11.30'da tamamlandı. Adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkten sorgulamanızı yapabilir sonuçlar açıklandığı andan itibaren bulabilirsiniz.

2016 KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

KPSS'nin önlisans mezunlarına yönelik oturumu, saat 09.30'da başladı. Adaylar, sınavda 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testlerini 120 dakikada yanıtladı.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren adayların en çok merak ettiği konuların başında sonuçların ne zaman açıklanacağı geliyor. ÖSYM tarafından saat 9.30'da başlayan KPSS önlisans sınav sonuçları için adaylar sabırsızlık içinde. Sonuçların 20 Kasım'da yapılacak ortaöğretim oturumunun ardından bir hafta sonra açıklanması bekleniyor. ÖSYM, sınav sonuçları için henüz resmi bir açıklama yapmadı. ÖSYM tarafından açıklama yapıldığı an haberimizin içerisine eklenecektir.

KPSS PUAN HESAPLAMA

KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir. Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94, ön lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Sonuçları, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

Sınava girecek olan Ortaöğretm (Lise) adayları sınav saatini ve tarihini merak etmeye başladı .ÖSYM konu hakkında son dakika açıklaması yaparken sınav tarihi Kasım ayına ertelendi. Buna göre yapılan son düzenleme ile birlikte sınav günü 20 Kasım 2016 Pazar gününe alındı. Sınav saati ise 10:00'da başlayacak ve adaylar 120 sorudan oluşan soruları 2 saat içinde çözmeye çalışacak.

A GRUBU KADROLAR

Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacakları kapsar.

B GRUBU KADROLAR

Genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakları kapsar.

ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler. Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir. KPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin. Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

16 Ekim pazar günü yapılan KPSS Önlisans sınavı sonuçları adaylar tarafından merak konusu oldu. Sınava giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ederken ÖSYM'den son dakika açıklamaları gelmeye devame ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkren ÖSYM sonuç açıklama sayfasına ulaşabilir KPSS sonuçları açıklandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN