2017 yılında kafa nakli yaptıracak

2017 yılında kafa nakli yaptıracak

Rusya'da yaşayan 31 yaşındaki Valeri Spiridonow, 2017 yılında İtalyan bir doktor tarafından ilk defa gerçekleştirilecek kafa nakli için onay verdi. Çok nadir görülen kas hastalığı olan Spiridonow "Bu benim son şansım" dedi.

[Karar]

Gerçek dışı gibi görünse de bu haber gerçek. Rusya'da yaşayan 31 yaşındaki Valeri Spiridonow'un kasları normal insanda olduğu gibi gelişemiyor. Sırtında bulunan kas sinirlerinin gün geçtikçe erimesi ve yok olması Spiridonow'u tekerlekli sandalyeye bağladı.

Yürüyemez hale gelen Spiridonow, İtalyan beyin cerrahı Dr. Sergio Canavero için kendini feda etmek istediğini belirtti. 

Dr. Sergio Canavero, dünya tarihinde bir ilk geliştirmek için çeşitli deneyler yaparak kafa naklini gerçekleştirmeyi hedefliyor. 2017 yılında bir gönüllüyle yapmak istediği bu ameliyat için uzun süredir birini arıyordu. Bu ameliyatından haberdar olan Spiridonow, İtalyan doktorla görüştü ve bu ameliyat için gönüllü olduğunu söyledi.

DENEYLER BAŞARISIZ

Rusya'nın küçük bir kasabasında yaşayan 31 yaşındaki Spiridonow bir gecede basının ilgi odağı oldu. Herkes o adamla röportaj yapmak için sıra bekledi. Çok riskli bir ameliyat olduğunu bildiği halde "bu son çarem. Tekerlekli sandalyede hayatımın geri kalan kısmı geçirmek istemiyorum" diyen Spiridonow, kafasını başka bir vücuda naklettirecek.

İtalyan doktor Sergio Canavero'nun senelerdir fareler üzerinde yaptığı kafa nakil deneylerinin hepsi neredeyse başarısız oldu. Canavero buna rağmen bu ameliyatı gerçekleştirmek istediğini dile getirdi. 

BİLİMİN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYOR

Ameliyatın tüm risklerini göze aldığını vurgulayan Spiridonow "Ben bilim için kendimi feda etmeye hazırım. Bilimin bir parçası olmak istiyorum" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN