24 Mayıs sabahı Dolar ne kadar? Dolar ve Euro'da son rakamlar ne?

24 Mayıs sabahı Dolar ne kadar? Dolar ve Euro'da son rakamlar ne?

24 Mayıs sabahı Dolar ve Euro güne nasıl başladı? Dolar ne kadar? ve Euro ne kadar? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. 24 Mayıs döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Dolar ve Euro bugüne nasıl başladı? sorusunun yanıtınını merak edenler için araştırdık. İşte en güncel dolar ve euro fiyatları...

24 Mayıs perşembe günü sabah saatlerinde  Dolar ne kadar? ve Euro ne kadar? sorularının yanıtı merak ediliyor. Merak eden vatandaşlar için 24 Mayıs döviz kurları ve güncel dolar fiyatları, güncel euro fiyatlarını ve tüm gelişmeleri son bir haftaır vatandaşlar merakla takip ediyor. Dolar yeni haftaya rekorla başladı ve dün öğlen saatlerinde en üst rakamı gördü. Dolar haftalardır hızlı yükselişini sürdürüyordu. Dün ise gün içinde birden fazla rekor görerek Dolar/TL 4.92'yi aştı. Bugün ise 4,5765 seviyelerinde işlem görüyor.  Euro kuru ve sterlin kuru da rekor seviyelere yükseldi. İşte güncel dolar ve euro fiyatları...

DOLAR BU GÜN NE KADAR? 

Dün gün içerisinde yüzde 5 yükselişle 4.9270 seviyesine kadar çıkan dolar/TL, Merkez Bankası PPK’nın olağanüstü toplantısı ve sonrasında gerçekleştirdiği geç likidite penceresinde 300 baz puan faiz artışıyla hızlı bir şekilde geri çekildi.

Merkez Bankası'nın dün akşam olağanüstü toplanarak faizde 3 puan artışa gitmesi sonrası dolarda sert düşüş görüldü. 

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL bugün 4,72 seviyesinde seyrediyor. Dünkü kararın ardından dolar 4,55'in altına kadar gerilemişti. Dolar dün gün içinde 4,92'yi aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyini görmüştü. 

Euro/TL de 5,52 civarında hareket ediyor. Euro dün 5,76'yı aşarak rekorunu tazelemişti.

Kurdaki aşırı oynaklık sonrasında olağanüstü toplanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Geç Likidite Penceresi (GLP) borç verme faiz oranını yüzde 13,50’den 16,50’ye yükseltirken, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 8'de sabit tuttu.

Merkez Bankası'nın bundan sonraki ilk olağan toplantısı 7 Haziran'da olacak. Merkez Bankası'ndan bu toplantıda da yeni bir adım gündeme gelebilir.

Merkez Bankası'nın olağanüstü faiz artışıyla dolarda 30 kuruşluk gerileme görüldü. 

18-05/24/22.jpg

ULUSLARARASI PİYASALARDA DA GERİLEDİ

Uluslararası piyasalarda dolar Fed'in çok sert olmayan son toplantı tutanakları ve Trump'ın ithal otomobillere yeni gümrük vergileri getirme tehdidinin ardından ivme kaybetti.

Dolar endeksi Fed tutanaklarının yayınlanmasından önce gördüğü beş ayın zirvesi olan 94.195 seviyesinden 93.865'e geriledi.

Euro/dolar paritesi 1,1676 ile 6,5 ayın en düşük düzeyini gördü.

Fed'in dün akşam yayınlanan son toplantı tutanaklarına göre politikayapıcıların çoğu Mayıs ayı toplantısında, ABD'nin ekonomik görünümünün bozulmadan kalması halinde, bir diğer faiz artırımının yakında gerekli olabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN