3 bin 920 hakim ihraç edildi diye çalışmalar bitmedi

3 bin 920 hakim ihraç edildi diye çalışmalar bitmedi

Yargıtay’ın ByLock’la ilgili temyiz sürecini bir kaç gün içinde tamamlayacağını söyleyen Adalet Bakanı, karar sonrası kripto yazışmanın terör örgütü üyeliği için yeterli bir delil olacağını belirtti. Gül: FETÖ ile mücadele sürüyor. 3 bin 920 hakim ihraç edildi diye çalışmalar bitmedi.

Bursa AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gazetecilerin FETÖ soruşturmalarıyla ilgili sorularını da yanıtladı. FETÖ’nün, çok büyük bir kripto örgüt olduğunu söyleyen Gül Bu yüzden “3 bin 920 hakim savcı ihraç edildi, bundan sonra artık çalışma tamamlandı” denilemeyeceğini belirtti. Gül, “Bu hususta yakın zamanda Teftiş Kurulumuzun bitirdiği dosyalarla ilgili teftişler yapılacak. Bu hususta varsa da çok ciddi çalışmalar yapılacak ve gereken cezai müeyyidelere, yargı mensubu olmayı hak etmeyen kişilerle hukuki mücadeleye devam edilecek” dedi.

Gül, FETÖ üyelerinin kullandığı gizli haberleşme programı ‘ByLock’a ilişkin de şunları kaydetti: “ByLock ile ilgili terör örgütü olmaya yeterli delil olarak Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin verdiği karar var. Bugünlerde Yargıtay Ceza Genel Kurulu, bu kararı, temyiz incelemesi sonucu karara bağlayacak. Bu kararın önemi, ByLock’un terör örgütü mensuplarının kullandığı, terör örgütü üyesi olmaya yeter bir delil anlamında nitelik ihtiva eden karar söz konusu...” Hakim ve savcıların ‘ByLock’ kullanıcılarına yönelik çok titiz çalışmasının söz konusu olduğunu belirten Gül, “Bu konuyla ilgili savcılara yargıya güvenelim. Türkiye’de herkes bağımsız yargıya güvensin. Bizler yasal düzenleme yapıyoruz. Hakim ve savcılarımız, bağımsızca özgürce kendi kararlarını veriyorlar” ifadesini kullandı.

Adalet Bakanı Gül, FETÖ ile ilgili cezaevlerinde tek tip giysi uygulamasında hangi sürecini de değerlendirdi. Gelinen aşamayla ilgili şu bilgiyi verdi: “Tek tip elbise ile ilgili konuda Hükümetimizin kararlılığı var. Verilmiş bir karar var. Önceki Adalet Bakanımız, Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ile başlayan ve devam eden çalışmalar. Teknik hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz, yürürlüğe girecektir. Bu hususta çalışmalar devam ediyor. HSYK ile ilgili seçim yeni yapıldı. HSYK üyelerimiz yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı konusunda çok dikkatli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN