4.5G’nin birinci yılında Vodafone 8 milyon aboneye ulaştı

4.5G’nin birinci yılında Vodafone 8 milyon aboneye ulaştı

En geniş 4.5G kapsamasına sahip olan Vodafone, mobil internet trafiğini önceki döneme göre iki katına çıkarttı.

Türkiye 1 Nisan 2016 itibariyle telekomünikasyonda 4.5G’ye adım attı. Bu teknolojiye geçişte 1’inci yılını kutlayan Vodafone, son 1 yıl içinde ‘4bucakG’ stratejisiyle Türkiye’nin 81 ilinde 10 bini aşkın çekim noktasına ve 8 milyon 4.5G abonesine ulaştı. Bununla birlikte şirket, Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatörü oldu.

Mobil internet hızını 3G’ye göre 10 kat artıran 4.5G teknolojisinin ilk yılında, şirketin toplam mobil veri trafiğinin %30’u 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti ve şirket 4.5G şebekesinde yaklaşık 100 petabyte’lık veri alışverişi oldu. Böylece markanın mobil internet trafiği, 4.5G öncesi döneme göre iki katına çıktı. Abonelerinin 1 yıl içinde en fazla kullandığı uygulamalar ise YouTube, Facebook ve Instagram oldu. Türkiye’de 4G uluslararası dolaşım hizmetini ilk sunan operatör olan Vodafone Türkiye’nin 4G ve üzeri teknolojilerin olanaklarından yararlanma imkânı sunduğu ülke sayısı 100’ü aştı.

ÜCRA KÖŞEYE BİLE GİTTİ

Vodafone’un faaliyet gösterdiği ülke sayısı bakımından bugün dünyanın en geniş 4.5G ağına sahip operatörü konumunda olduğunu belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “1 Nisan’daki 4.5G lansmanında, gerek elimizde bulunan 900 MHz, gerekse de yeni aldığımız frekansları kullanarak, Türkiye’de her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceğimizin sözünü vermiştik. ‘4bucakG’ stratejimizle bugün 81 ilde 10 bini aşkın fiziksel çekim noktasıyla ülkemizin en ücra köşesine kadar 4.5G hizmeti götürüyoruz. Türkiye’nin dijitalleşme alanında bölgesinde lider bir ülke olması vizyonuyla yerli üretimi desteklemek için de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN