699 sayılı KHK Resmi Gazete'de yayınlandı! Son KHK'da ihraçlar var mı? KHK ile neler değişti?

699 sayılı KHK Resmi Gazete'de yayınlandı! Son KHK'da ihraçlar var mı? KHK ile neler değişti?

699 sayılı KHK Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki son KHK'da ihraç listeleri açıklandı mı? Son ve yeni KHK ile neler değişti? 699 sayılı son KHK'da Cumhurbaşkanlığı seçim kanunundaki değişiklik dikkat çekti. Resmi Gazete'de yayınlanan son KHK hakkındaki detaylı bilgileri karar.com'dan takip edebilirsiniz.

699 sayılı KHK'da hangi maddeler var? Son KHK ile neler değişti? Yeni KHK ile ihraç listeleri açıklandı mı? Merak edilen bu soruların yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanununda değişiklik yapılmasını içeren 699 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın ihraçlar olacağı açıklamasının ardından 7 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanan KHK'da ihraçlar yer almadı. 699 sayılı KHK'daki değişiklikler hakkındaki bilgileri haberimizden görebilir, son KHK'ya bakabilirsiniz.

SON KHK’DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK 

Buna göre, seçilen Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanak, TBMM Genel Kurulunda Meclis Başkanı veya Geçici Başkan tarafından verilecek ve aynı birleşimde yemin töreni gerçekleştirilecek. Bu birleşim, birlikte yapılan Cumhurbaşkanı ve TBMM Genel Seçiminin ardından Meclis’in toplandığı ilk günü takip eden üç gün içinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanının ikinci oylamada seçilmesi veya sadece Cumhurbaşkanı seçiminin yapılması halinde yemin töreni, seçim sonuçlarının kesinleşmesini takip eden üç gün içinde yapılacak. TBMM toplantı halinde değilse derhal toplantıya çağırılacak. Cumhurbaşkanı tarafından atanan Cumhurbaşkanı yardımcıları ve Bakanlar atanmalarını takip eden gün ant içecekler.

RESMİ GAZETE'DE SİSTEM ÇÖKTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 699 sayılı KHK (Kanun Hüknünde Kararname) bu gece itibariyle Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanacağının bilgisine ulaşıldı. Yeni ve son kez yayımlanan KHK doğrultusunda; Emniyet ve TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)'dan FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personelleri ihraç edilecek. Fakat Başbakan Binali Yıldırım tarafından bu gece yayımlanacak KHK 'da TSK , Emniyet ve diğer devlet kurumlarından ihraçların yapılacağı şeklinde duyurunun gelmesinin ardından vatandaşlar tarafından Resmi Gazete'nin internet sitesine aşırı yoğunluktan ötürü kilitlendi. Resmi Gazete'nin internet sitesinde anlık kullanıcı sayısının 100 binin üzerine çıkması nedeniyle sistem çöktü. Akabinde belirli bir zaman geçmesiyle birlikte yeniden çalışır hale gelen sitede, ''Bugünkü Resmi Gazete'nin Yayımlanması Çalışmaları Devam Etmektedir.'' şeklinde uyarısı gerçekleştirildi.

BİNALİ YILDIRIM İHRAÇLARIN OLACAĞINI AÇIKLADI

Binali Yıldırım, dün son OHAL KHK’larının yayınlanacağını ve bazı ihraçların olacağını açıkladı. Başbakan, ihraçların Emniyet ve TSK’dan olacağını dile getirdi. Ayrıca Yıldırım, tatil sonrası açılacak olan Meclis’te ilk olarak bedelli askerliğin ele alınacağını belirtti. 699 sayılı son KHK bu kararların yer almadığı görüldü. Fakat ilerleyen saatlerde 700 sayılı KHK yayınlanabilir ve ihraçlar açıklanabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN