7 yaşındaki Muhammet El Mahmut’un dramı yürek yaktı

7 yaşındaki Muhammet El Mahmut’un dramı yürek yaktı

Halep’teki çatışmalardan kaçarak canlarını kurtarmak için ailesiyle Türkiye’ye sığınan 7 yaşındaki Muhammet El Mahmut’un dramı yürek yaktı. Ölümden kaçış yolunda bulduğu bir kız ayakkabısıyla kışı geçirmeye çalışan Muhammet, o anları gözyaşlarıyla anlattı: Bu giydiğim teyzemin kızının ayakkabısı. Benimkileri kaçarken düşürdüm. Orada evimiz, koyunlarımız vardı. Bırakıp gelmek zorunda kaldık.

Suriye’deki savaştan en çok çocukların etkilendiğini gözler önüne seren, yürek yakan bir kare daha... Halep’teki bombardımandan kaçarak 3 kardeşi ve anne-babasıyla Adana’ya gelen Muhammet, üşüyen minik ayaklarına teyzesinin kızından aldığı ayakkabıları geçirdi.

Günler süren yolculukta ayakkabılarını kaybeden küçük çocuk, derme çatma bir çadırda hayata tutunuyor. Muhammet’in kardeşleri ise çamurda yalın ayak yaşıyor. Tahliye sırasında kilometrelerce ayakkabısız yürüyen 7 yaşındaki Muhammet “Orada bir evimiz, 3 koyunumuz vardı. Ayağımda bir şey yok, ayakkabısız geldim” diyor. -İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN