ABD: Rusya, Suriye'de kirli bir kampanya yürütüyor

ABD: Rusya, Suriye'de kirli bir kampanya yürütüyor

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Rusya'nın, "Esad ve İran'ın hizmetine sunduğu hava kuvvetleri ile Suriye'nin çoğunluğuna karşı kirli bir kampanya gerçekleştirdiğini" belirtti. Blinken, Türkiye ile birlikte yapılan operasyonların bölgeyi IŞİD'den temizleyeceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Antony Blinken İstanbul'da katıldığı Atlantik Konseyi Ekonomi ve Enerji Zirvesi'nde Suriye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Blinken, Rusya'nın hava operasyonları ve Türkiye ile ABD'nin Kuzey Suriye'yi IŞİD'den temizleme girişimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Blinken, "Şimdiye kadar IŞİD'e karşı 8 bin 200 hava saldırısı düzenlendi. Musul-Rakka arasında silah ve yasadışı petrol iletimi kesildi. Suriye-Türkiye sınırının yüzde 85'i IŞİD'den temizlenmiş durumda. Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz hava operasyonları geri kalan 112 kilometrelik kesiminde IŞİD'den temizlenmesine yardımcı olacak" dedi.

Rusya, hava operasyonlarının maliyetini uzun süre kaldıramaz

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını da eleştiren ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Antony Blinken, "Rusya Suriye'deki operasyonların ağır maliyetini uzun süre kaldıramaz. Esad, İran ve Hizbullah'ın hizmetine sunduğu hava kuvvetleri ile Suriye'nin çoğunluğuna karşı gerçekleştirdiği kirli kampanya nedeniyle Rusya İslam dünyasını kendinden uzaklaştırıyor" şeklinde konuştu.

IŞİD'e karşı sosyal medya operasyonu

IŞİD'in sosyal medyadaki faaliyetlerine de değinen Blinken şunları söyledi: "Sosyal medyada ve basında IŞİD'in din kardeşlerine nasıl davrandığını göstererek bir savaş veriyoruz. 14 ay önce IŞİD sosyal medyayı domine ediyordu. Ama artık sosyal medya IŞİD karşıtı mesajlarla domine edilmiş durumda."

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Blinken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile de görüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN