"ABD sadece peşmerge ve YPG'ye güveniyor"

"ABD sadece peşmerge ve YPG'ye güveniyor"

İngiltere Shahana Enstitüsü Orta Doğu Askeri Uzmanı Michael Steven, "ABD sadece peşmerge ve YPG'ye güveniyor." dedi.

Orta Doğu Araştırmalar Enstitüsü (MERI) tarafından Erbil'de düzenlenen konferansta konuşan Michael Steven, Suriye krizine ve Rusya'nın müdahalesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik'in haberine göre Steven, "Rusya'nın Suriye'ye yönelik müdahalesi, krizi daha da derinleştirmiştir. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin devrilmesi için yapılan savaşın üzerinden dört yıl geçmesinin ardından yapılan bu müdahaleyle Esad'ın iktidarı güçlendi." dedi.

ABD'nin IŞİD'e saldırıları yeterli değil

Michael Steven ayrıca şunları söyledi: "Rusya'nın IŞİD'i vurması o kadar da net değil. Vurduğu gruplar, çoğu kez IŞİD grupları değil. ABD daha hızlı bir şekilde IŞİD'i vurabilirdi. Son iki ayda IŞİD'e yönelik 400 saldırı gerçekleştirdi ancak daha fazlasını yapabilirdi."

İngiliz askeri uzman Michael Steven, IŞİD'e yönelik savaşta Kürtlerin Rojava ve Güney Kürdistan'daki rolüne dikkati çekerek, "Irak ve Suriye Kürtleri benzer bir mücadele yürütüyor. Her iki cephede de peşmerge ve YPG ilerledi. Orta Doğu'daki bu gelişmeyi önemsememiz gerekiyor."

ABD sadece Kürtlere güveniyor

Michael Steven konuşmasını şöyle sürdürdü: "ABD, Kürtlere destek veriyor. Zira Sünni güçlerin IŞİD'e karşı mağlup olduğu bir dönemde, kara operasyonunda ilerleyecek gücün Kürtler olduğuna inanıyor. Kürtler, Afrin ve Şengal'de epey ilerlediler ve daha fazla ilerlemeleri de bekleniyor. Halkın Musul'a yöneldiğini görüyoruz. Musul, IŞİD'in elinde kaldığı sürece Kürtlerin ve dünyanın bu sorunu bitmez."

Michael Steven ayrıca "ABD, Suriye'de sadece peşmerge ve YPG'ye güveniyor." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN