ABD'den 'Katar' açıklaması: Körfez İşbirliği Konseyi dağılmamalı

ABD'den 'Katar' açıklaması: Körfez İşbirliği Konseyi dağılmamalı

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Libya'nın Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından ABD'den açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yaşanan kriz sonrası taraflara diyalog çağrısı yaparken, "Tarafların birlikte oturup farklılıklarını konuşmasını destekliyoruz. Körfez İşbirliği Konseyi dağılmamalı" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Bahreyn, Yemen ve Libya terörizme destek olduğu gerekçesiyle Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Katar, kararı esefle karşıladığı açıkladı.

Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'da yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ülkenin milli güvenliği için Katar ile tüm diplomatik ilişkilerin kesildiği, deniz ve hava sınırlarının da kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Doha'nın açık ve gizli gerçekleştirdiği ciddi ihlaller, terör örgütlerini barındırarak teröre destek vermesi, basın yayın organlarında terör örgütlerinin propagandasını yapması, Katif ilindeki İran bağlantılı terör eylemlerini desteklemesi, aşırıları barındırması, Yemen'deki Husi militanları desteklemesi sonrasında Suudi Arabistan'ın bu kararları almak durumunda kaldığı" belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN