AB'den 'düşürülen Rus uçağı' açıklaması

AB'den 'düşürülen Rus uçağı' açıklaması

AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili "herkesin soğukkanlılığını koruması ve sakin kalması" gerektiğini söyledi.

Türk hava sahasını ihlal eden rus uçağının düşürülmesi ile ilgili Avrupa Birliği'nden ilk açıklama geldi. AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk, "Rus jetinin düşürüldüğü bu tehlikeli andan sonra herkes soğukkanlılığını korumalı ve sakin kalmalıdır" diye konuştu.

AB Komisyonu sözcülerinden Alexander Winterstein da, düşürülen Rus savaş uçağı ile ilgili, "Bu aşamada gelişmeleri yakından takip ediyor ve tam olarak ne yaşandığını saptamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

NATO olağanüstü toplanacak

Öte yandan NATO Konseyi, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle olağanüstü toplanacak. Türkiye'nin talebiyle TSİ 18.00'de başlayacak ve NATO Genel Sekreteri ile üye ülkelerin büyükelçilerinin katılacağı toplantıda, Türkiye, uçağın düşürülmesi ile ilgili bilgilendirme yapacak. 

Türk hava sahasını ihlal eden Su-24 tipi Rus savaş uçağı, Türk F-16'ları tarafından düşürülmüş, Rusya uçağın Türk hava sahasına girmediğini iddia etmişti. TSK buna karşı sınır ihlalinin radar görüntülerini yayımlamıştı.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN