Adımı kullananı affetmem

Adımı kullananı affetmem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetten ekonomiye kadar kendi ismini kullanarak iş yapanlara sert çıktı: “Yeni bürokratik oligarşinin şifresi ‘Beyfendi istiyor’ oldu. Bir şey söyleyeceksem kimseyi aracı kılmam. Bu sahtekarlara yol vermeyin. Benden duymadıkça babamın oğlu olsa kapıya koyun gitsin.”

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, adı kullanılarak birilerinin sorumluluktan kaçmaya, işin içinden sıyılmaya çalıştığını söyledi, ‘Cumhurbaşkanı böyle istiyor’ ve ‘Beyefendi böyle istiyor’ sözlerinin bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüştüğünü kaydetti. Bu kişileri affetmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurt dışına para aktardığı iddiası ve ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesi hakkında konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN YENİ ŞİFRESİ: Eskiden beri yaşanıyordu ama son zamanda kulağıma daha sık gelmeye başladı. Bu beni son derece rahatsız ediyor. Bürokrasi başta olmak üzere nerede işinin altından kalkamayan, nerede tembellik yapan, nerede sorumluluğunun yükünü taşımayan biri varsa, hemen şu tarz ifadelerle işin içinden sıyrılmaya çalışıyor: ‘Beyefendi böyle istiyor’, ‘Cumhurbaşkanımız böyle istiyor’ veya ‘Külliye böyle istiyor.’ Bu yöntemin basit bir bürokratik işlemden, herhangi bir yatırımın detaylarıyla ilgili tercihlere, ömrümde hiç görmediğim insanların taltifi veya tasfiyesine kadar her konuda kullanıldığı anlaşılıyor. Eğer bir konuda tavır koyacaksam kimseyi aracı kılmaya ihtiyacım yok. ‘Beyefendi, Cumhurbaşkanı böyle istiyor’ sözü, adeta bürokratik oligarşinin yeni bir şifresi haline dönüşmüştür.

BABAMIN OĞLU OLSA KOVUN: Sorun çözme makamında oturduğu halde, kim olursa olsun, sürekli şikayet eden, suçu başkalarına atan, özellikle de bizi bahane ederek, kendini kurtarmaya, temize çıkarmaya çalışan herkes gözümde başarısız kişidir. Bakan bakanlığını tıkayacak, bürokrat kurumunu tıkayacak, siyasetçi teşkilatını tıkayacak, belediye başkanı belediyesini tıkayacak, ondan sonra da suçu bizim üzerimize atacak. Yok öyle yağma. Biz yıllarca bürokratik oligarşiyle mücadele ettik ama şimdi şahsım üzerinden yeni bir bürokratik oligarşi inşa etmeye çalışmaları asla kabul edilebilir değil. Hiçbir bakanlıkta, kurumda, teşkilatımızda şahsımın adı kullanılarak, herhangi bir sürecin tıkanmasına, kurallar, kaideler dışında iş yapılmasına rıza gösteremem. Bu benim en yakınım da olsa... Bizzat ben bir bakanımı, bir bürokratı aramıyorsam, babamın oğlu olsa kapıdan geri koysun. Ne demek adımı kullanmak. Bunu yapanlar; sahtekardır, dolandırıcıdır. İsmimi, unvanımı, kendi yanlışına, basiretsizliğine alet etmeye kalkan hiç kimseyi affedemem. Bu davranışlarla karşılaşanlardan durumu özel kalem görevlilerimle şahsıma iletmelerini rica ediyorum. 

17-11/29/screenshot_2-1511913887.png

KENDİ AİLEM DE DAHİL

Erdoğan “Sözleriniz bürokratik yapıya mıydı? Benim adıma özellikle bakanlar dediniz...” sorusuna “Hepsine, hepsine. Tepeden tırnağa, istisnası yok. Kendi ailem de dahil” yanıtını verdi. Erdoğan “Size spesifik şikayetler mi geldi?” sorusunu ise şöyle cevapladı: “Tabii hepsi geliyor. Kimse de bizi affedersiniz kullanma yoluna gidemez. ‘Beyefendi böyle dedi, Cumhurbaşkanı böyle dedi’. Geliyor karşıma, kardeşim kim söyledi? Filanca söyledi,  Beyefendi böyle dedi’. Ver ismini. Ama... Ne aması? Şikayet ediyorsan ver ismini, ben de hakkından geleyim. Görevden almaksa görevden alırım. Bu makamlar öyle sahtekarların, dolandırıcıların kullanacağı makamlar değil.”

KILIÇDAROĞLU’NA BELGE YANITI

* MÜFLİS TÜCCAR YALANLARINI ISITIYOR

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına dair belgeleri açıklamasından önce CHP liderine yönelik şunları söyledi: “Kendisine ya iddialarını ispat etmesi ya da özür dilemesi çağrısını yaptım. Biraz sonra grup toplantısında güya belge açıklayacakmış. Geçmişte defalarca iddia ettiği yalan ve yanlışlığı, bizimle ilgisi olmadığı defalarca ispatlanmış konuları ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getirecektir. Biliyorsunuz müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Şimdi yine aynı şekilde bakıyorsunuz yine kendine bir yerlerden bir şeyler gönderiliyor. Benim çağrım açık, benim yurt dışında milyonlarca dolarlık paralar gönderdiğimi söylüyor. Belgesi var mı? Yok. Meselenin dünürlere kadar götürülmesi zaten saçmalığın dik alası. Avukatlarım dava açıyorlar. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. “ 

* TRUMP ARAMAZSA BEN ARAYACAĞIM

Geçen cuma ABD Başkanı Trump ile önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan “Bu, uzun zamandır ilk defa ABD-Türkiye ilişkilerinde ortak frekans yakalayabildiğimiz bir görüşme oldu. Görüşmenin devamını inşallah önümüzdeki günlerde tekrar yapacağız. Kendisi ‘Önümüzdeki hafta içinde arayabilirim’ dedi bu hafta içinde. Ararsa o, aramazsa ben arayacağım” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN