Adıyaman'dan "Kerim bebeğe" destek

Adıyaman'dan "Kerim bebeğe" destek

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çok sayıda kişi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejiminin saldırısında annesini ve sol gözünü kaybeden "Kerim bebeğe" sol gözlerini kapatarak destek verdi.

Kahta Gençlik Merkezi gönüllüleri Mustafa Bozan ve Seher Bozkurt, sosyal medyada Doğu Gutalı aktivistlerin başlattığı tek gözünü kapatarak Kerim bebekle dayanışma mesajlarına destek sağlamak için kampanya başlattı.

Genç gönüllüler ilçedeki park, okul ve iş yerlerini ziyaret ederek Doğu Guta'da yaşananlar hakkında bilgi verdi ve kampanyaya destek istedi.

Parktaki yaşlılar, iş yerlerinde çalışan esnaf, okulda ders anlatan öğretmenler ve yolda yürüyenler, gençlerin çağrısı üzerine sol gözlerini kapatarak Kerim bebeğe destek verdi ve "Esed zulmünü" kınadı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak da gönüllüleri makamında kabul ederek kampanyaya katıldı. Bir elinde Kerim bebeğin fotoğrafını taşıyan Toprak, diğer eliyle de sol gözünü kapattı.

Toprak, Kerim bebeğin savaş mağduru binlerce çocuktan sadece biri olduğunu vurgulayarak tek dileklerinin savaşın sona ermesi ve bu gibi üzücü olayların yaşanmaması olduğunu söyledi. Toprak, Kerim bebeğin bu hale getirilmesine sebep olanları da lanetlediğini sözlerine ekledi.

Gönüllülerden Mustafa Bozan ise birkaç arkadaşıyla başlattığı kampanyanın, tüm ilçeye yayıldığını dile getirerek halkın duyarlılığı ve ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

ADIYAMAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN