Af Örgütü: Rusya Suriye'de 200 sivil öldürdü

Af Örgütü: Rusya Suriye'de 200 sivil öldürdü

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan raporda, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarından en az 200 sivilin öldüğü açıklandı. Rus uçaklarının misket bombası kullandığına dair kanıtlar olduğu belirtilen raporda, sivil hedeflere yönelik çok sayıda saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Uluslararası Af Örgütü, Suriye'deki tanıklar ve aktivistlerle görüşerek Rusya'nın ülkedeki hava saldırılarına ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda Rus hava saldırıları nedeniyle en az 200 sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. Raporda, 30 Eylül ve 29 Kasım arasında 5 bölgeye yapılan 25’den fazla hava saldırısının incelendiği aktarıldı. Suriye’nin Humus, Hama, İdlib, Lazkiye ve Halep’e gerçekleştirilen hava saldırıların araştırıldığı kaydedilirken, bulunan göstergelerin Rusya’nın uluslararası insan haklarının ihlal ettiğini gözler önüne serdiği belirtildi. Saldırılarla ilgili görüntülerin elde edildiği ve yeniden gözden geçirildiği kaydedildi.

İdlib örneği: Saldırı yapılan bölgenin yakınlarında askeri hedef yok

Öte yandan verilerin aralarında doktor, insan hakları savunucularının yer aldığı tanıklarla yapılan telefon ve internet üzerinden yapılan görüşmelerde elde edildiği kaydedildi. Raporda, İdlib kentinin Ariha bölgesinde bulunan bir pazara gerçekleştirilen 3 saldırıda 49 sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda sivilin de yaralandığı örneğine yer verildi. Saldırının gerçekleştirildiği pazar yakınlarında ise herhangi bir askeri hedefin olmadığını aktarıldı.

Misket bombası kullanıldığına dair kanıtlar var

Yapılan incelemelerde, nüfusu yoğun olan bölgelerde yasa dışı bir şekilde rehbersiz bir şekilde atılan bombaların ve misket bombasının da kullanıldığına dair kanıtların da elde edildiği belirtildi.

Rusya, terör örgütü IŞİD ve diğer grupları hedef alan hava saldırılarına 30 Eylül’de başlamıştı.

LONDRA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN