Afganistan'da parlamentoya bombalı saldırı

Afganistan'da parlamentoya bombalı saldırı

Afganistan’da Taliban'ın parlamentoya bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıdan sonra çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 6 Taliban mensubunun öldürüldüğü, 25 kişinin yaralandığını bildirildi.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, saldırganlardan birinin bomba yüklü aracı parlamentonun önünde patlattığını ifade ederek kalan 6kişinin Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi.

15-06/22/haberici.jpg
Parlamentoda meydana gelen saldırı sonrası, ortalık savaş alanına döndü.

Rahimi, saldırganlar ve Afgan güvenlik güçleri arasında patlamadan sonra başlayan ve bir saat devam eden çatışmada sivillerin ve askerlerin de hayatını kaybettiğini belirtti ancak sayı vermedi.

Yoğun saldırılar sürüyor

Afganistan Sağlık Bakanlığının açıklamasında da 25 kişinin yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan üçünün çocuk, beşinin kadın olduğunu kaydedildi. Saldırıyı üstlenen Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda Afgan güvenlik gücü mensubunun öldürdüğünü iddia etti.

15-06/22/patlamasonrasi.jpg
Afganistan'da itfaiye ekipleri, patlamanın olduğu parlamentoya sevk edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN