Afrin harekatına yönelik kara propagandaya karşı: #FakeNews

Afrin harekatına yönelik kara propagandaya karşı: #FakeNews

Zeytin Dalı Harekatı'na karşı kara propaganda ürünü fotoğrafların sosyal medyadaki kullanımının önüne geçmek için bir kampanya başlatıldı. #FakeNews etiketiyle yapılan paylaşımlar, Başbakan Yıldırım'ın Almanya ziyaretinde bir gazetecinin benzer fotoğrafları göstermesiyle daha da arttı.

PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütü mensubu ile yandaşları, Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'na karşı kara propaganda ürünü fotoğraflar üzerinden dezenformasyon faaliyetleri yürütüyorlar.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başka ülkelerde, farklı zamanlarda gerçekleşen olaylara ilişkin görsellerin, Afrin harekatı kapsamındaymış gibi kara propaganda malzemesi olarak kullanılmasının önüne geçmek için bir kampanyaya öncülük etti.

Sosyal medya üzerinden yürütülen farkındalık çalışmasına, dünyanın pek çok yerinden kısa sürede binlerce destek geldi.

#FakeNews etiketiyle yapılan paylaşımlar, Twitter'da en çok konuşulanlar arasında yer buldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya ziyaretinde bir gazetecinin, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı sosyal medyada dolaşıma sokulan kara propaganda ürünü fotoğrafları göstermesi, bu etiket başlığında yapılan paylaşımları daha da artırdı.

18-02/16/14.jpg

8 DİLDE: "TUZAĞA DÜŞME"

Sosyal medya kullanıcıları, " Zeytin Dalı Harekatı'na karşı yapılan yalan haberlere karşı uyanık olun/farkında olun." mesajı üzerinden Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) 8 farklı dilde hazırladığı görselleri paylaştı.

#FakeNews etiketiyle paylaşımda bulunanlar, terör örgütlerinin dezenformasyonlarına da sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Ayrıca hükümet üyesi bakanlar ile dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da İngilizce ve Türkçe mesajlarla kampanyaya katıldı.

Terör yandaşlarının çabalarını boşa çıkarmak, harekatın bölge ve dünya kamuoyu tarafından doğru bilinmesini sağlamak amacıyla Anadolu Ajansı (AA), TRT ve BYEGM uzmanlarınca tespit edilen ve tüm dünyada dezenformasyon içerikli paylaşımlarda kullanılan görsellerin gerçek yer ve zamanlarını gösteren bir çalışma başlatılmıştı.

Söz konusu çalışmada, sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar 8 ayrı dilde, "Tuzağa Düşme" mesajıyla "gerçek" ve "dezenformasyon" halleriyle ele alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN