Afrin şehidi Orhan Sürman son yolculuğuna uğurlandı

Afrin şehidi Orhan Sürman son yolculuğuna uğurlandı

Afrin Harekatında teröristlerin tuzakladığı bombanın infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Orhan Sürmen ile Diyarbakır’da Görese Dağı bölgesinde teröristlerin araziye döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Kıdemli Astsubay Çavuş Ümmet Ufacık (28), uzman çavuşlar Kadir Çakı (26) ve Fatih Uysal (24) gözyaşı ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehitlerin cenazesine on binler katıldı.

Hatay'dan askeri helikopterle Çağlayancerit ilçesine getirilen şehidin naaşı, ailesi ve protokol üyelerince karşılanarak konvoyla Fatih Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından Arıovası Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu.

Cenaze törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, şehidin annesi Hüsne ve babası Mehmet Sürmen'e taziyelerini iletti.

Cenaze namazında baba Sürmen, Bakan Fakıbaba ve Tuğgeneral Ekiyor'a sarıldı. Anne ve babanın cenaze boyunca metanetini koruduğu gözlendi.

18-03/14/af2.Jpeg

'CENNETİNE BENİ DE GÖTÜR OĞLUM'

Anne Sürmen, oğlunun tabutu başında, "Ağlamıyorum düşmanı güldürmüyorum. Cennetine beni de götür oğlum. Oğlum şehit oldu diye seviniyorum. İki oğlum daha var. " diyerek acısını dile getirdi.

Baba Mehmet Sürmen de iki oğlunun olduğunu, onlarla olmaza bile kendisinin de askere gitmek için hazır olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İstesinler ben askere gitmeye hazırım. Güveniyorlarsa karşımıza çıksınlar, kalleşlik yapmasınlar. Askerimin tırnağına zarar verene ben acımam. Herkes birbirine sahip çıksın. Bu hainlere asla fırsat vermeyin. Birlik olalım ki Türkiye'nin ne olduğunu herkes bilsin. Biz bu bayrağın altında hep beraber yaşıyorsak o zaman hep beraberiz. Bu benim oğlum bunu feda ettim ama iki oğlum daha var. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Fakir zengin yok, hepimiz kardeşiz. Bizim ülkemiz dünyaya baş gelir."

Ağabeyine Kur'an-ı Kerim'le tuzak kurulduğunu belirten şehidin kardeşi Zeki Sürmen de kardeşinin ve kendisinin de vatan için şehit olmaya hazır olduğunu belirterek, kimsenin Türkiye'ye karşı koyamayacağını belirtti.

18-03/14/af3.Jpeg

İl Müftü Yardımcısı Süleyman Yavuz'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Sürmen'in naaşı, askerlerin omuzlarında tekbirler eşliğinde getirildiği mahalle mezarlığına defnedildi.

Şehidin silah arkadaşlarının da geldiği törene katılan binlerce kişi, dualar eşliğinde tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Törene, şehit Sürmen'in ailesi, yakınlarının yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KIZI ASKER ELBİSESİYİ GİYDİ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal'ın cenazesi, öğle saatlerinde askeri uçakla Gazipaşa- Alanya Havalimanı'na getirildi. Askeri törenle helallik için şehit ailesinin evine getirilen şehit Uysal'ın cenaze namazı, ikindi vakti Gürses Camii önündeki meydanda kılındı. Cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piy. Alb. Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, siyasi partilerin il başkanları ve yöneticileriyle, askeri erkan ve binlerce Alanyalı katıldı.

Şehit Uysal'ın cenazesinde babası Mustafa Uysal, annesi Gülsüm Uysal ile üç kardeşi ve 3.5 yaşındaki kızı Ada Uysal'a askeri görevliler eşlik etti. Şehit Uysal'ın askeri elbise giydirilen kızı Ada, törende şehidin ablasının kucağında uyudu.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal'ın cenazesi, Türk bayraklarıyla donatılan cenaze namazının kılındığı meydandan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Şehidim Hakkını Helal Et', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları eşliğinde Bektaş Mezarlığı'nda defnedildi.

Tören için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri, CHP Genel Merkezi ve Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dahil çok sayıda çelenk gönderildi. 

KARDEŞLERİNİ OKUTUYORDU

Şehit Ümmet Ufacık’ın cenazesi, dün Konya Akşehir’e getirildi. Cenaze helallik alınmak için baba evine getirildiğinde 3 kız kardeşi tabuta sarılıp ağladı. Güçlükle ayakta durabilen anne Gülay Ufacık’a da kadın astsubay yardımcı oldu. Baba Bahattin Ufacık da oğlunun cenazesini görünce ağladı. 

Şehidin cenazesi alınan helalliğin ardından dualar eşliğinde Nasreddin Hoca Meydanı’na götürüldü. Törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından Akşehir Şehitliği’nde defnedildi. 

Yakınları, bekar olan şehidin, biri üniversitede olmak üzere iki kız kardeşinin okul masraflarını karşılayıp, onların da eğitimlerini tamamlamalarını sağlamaya çalıştığını söylediler.

‘GÜNEŞ DOĞMUŞ KADİR GELSENE’

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi kırsalında, dün, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı (26), ise memleketi Amasya'da yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından, askeri uçakla Amasya'nın Merzifon ilçesindeki havalimanına getirildi. 1.5 yıllık evli ve Alp Aslan adında bir erkek çocuk babası şehidin cenazesini, havalimanında Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile askeri ve mülki erkân, şehidin babası Bekir Çakı ve eşi Hanife Çakı karşıladı. Şehidin cenazesi buradan tören için kara yoluyla Amasya'nın Beldağ köyüne götürüldü.
Köyde Şehit Kadir Çakı için düzenlenen cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Amasya Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile askeri ve mülki erkân, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin annesi rahatsızlandığı için törene katılamadı. Bakan Nurettin Canikli, şehidin tabutu başında dua edip, baba Bekir Çakı'ya taziyede bulundu. Şehit torununun fotoğrafına sarılan dede Mehmet Çakı, "Oğlum, evladım ağlamayacağım. Onları güldürmeyeceğim yavrum. Ruhun şad olsun" dedi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı için köy meydanında ikindi namazını takiben cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sonrası Şehit Uzman Çavuş Kadir Çakı, aynı köyde bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.














KAHRAMANMARAŞ, KONYA, AMASYA, ALANYA /AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN