AK Parti Ankara milletvekili adayları | 24 Haziran seçimleri

AK Parti Ankara milletvekili adayları | 24 Haziran seçimleri

AK Parti Ankara milletvekili adayları için sayfamıza bakabilirsiniz. 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) aday listelerini teslim etti. Peki AK Parti Ankara milletvekili adayları kimler? İşte tüm detaylar.

AK Parti Ankara milletvekili adayları listesi merakla bekleniyor. 24 Haziran 2018'deki cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için partiler aday listelerini YSK'ya sundu. Peki AK Parti Ankara dayları kimler? Hangi isimler Ankara'dan aday gösterildi. 

AK PARTİ'DE ADAY LİSTELERİ YSK'YA TESLİM EDİLDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK PARTİ ADAYLARI TAM LİSTE

Ahmet Sorgun milletvekili listesini teslim ettikten sonra şu açıklamayı yaptı:

Bildiğiniz gibi dün de kuralar çekildi. YSK huzurunda bütün siyasi partilerin ve basın mensuplarının katılımlarıyla şeffaf bir şekilde çekildi ve en güzel şekilde de tamamlanacağını düşünüyoruz. Milletimize memleketimize hayırlı olsun. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum.

TUĞRUL TÜRKEŞ ANKARA BİRİNCİ BÖLGE İLK SIRADA

MHP'den AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş'in Ankar birinci bölge ilk sıradan aday gösterilmesi dikkat çekti. Türkeş'i FatihŞahin, Yalçın Akdoğan ve Ali ihsan Arslan izledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Ankara İkinci Bölge 2. sıradan aday gösterildi. 

İŞTE AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

ANKARA BİRİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ
FATİH ŞAHİN
YALÇIN AKDOĞAN
ALİ İHSAN ARSLAN
MURAT YILDIRIM
FATMA ÖNCÜ
FAHRİ USTA
GÖKÇER DOĞAN
FEVZİ AYDIN
BÜŞRA SOYLU
MUAMMER CEMALOĞLU
ELİF RABİA TOPTANCI
ADİL CAN YILDIRIM

ANKARA İKİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

MUSTAFA DESTİCİ
LÜTFİYE SELVA ÇAM
EMRULLAH İŞLER
ORHAN YEGİN
ARİFE POLAT DÜZGÜN
ZEYNEP YILDIZ
AHMET FETHAN BAYKOÇ
ENES ŞİŞMAN
MÜZEHHER BELMA ERDOĞAN
İBRAHİM ENES DURUAY
ONUR ALP BAŞAYAR

ANKARA ÜÇÜNCÜ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

MEHMET NACİ BOSTANCI
ASUMAN ERDOĞAN
NEVZAT CEYLAN
BARIŞ AYDIN
HACI TURAN
MERYEM GÖKA
TUNA KOÇ
KURTCAN ÇELEBİ
SERHAT BAYAR
DİLARA TABAK
MEHMET GÜNDOĞDU
MÜCAHİT EFE

İŞTE İL İL AK PARTİ ADAYLARI

AK PARTİ'DE BAŞVURU YAPAN ADAY ADAYI SAYISI

AK Parti'de adaylık sürecinde neler yaşandı. İşte detaylar... 

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Seçimi'ne yönelik, "Toplamda 7 bin 329 müracaat söz konusu oldu. Bunun 5 bin 997'si erkek, bin 332'si bayan. Başvuranlardan 498'i engelli, 468'i 18-25 yaş arası genç." dedi.

Sorgun, milletvekili aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada, AK Parti'de 24 Nisan'da başlayan aday adaylığı sürecinin dün saat 19.00'da sona erdiğini bildirdi.

Partilerine yoğun başvuru olduğunu ifade eden Sorgun, "Toplamda 7 bin 329 müracaat söz konusu oldu. Bunun 5 bin 997'si erkek, bin 332'si bayan. Başvuranlardan 498'i engelli, 468'i 18-25 yaş arası genç." bilgisini paylaştı.

SİYASET TARİHİNDE BİR REKOR

AK Parti'ye milletvekilliği aday adaylığı için yapılan başvuruların ulaştığı sayının "Türkiye'nin siyaset tarihinde bir rekor olduğunu" belirten Sorgun, "AK Parti kendi rekorunu kırmıştır. Mukayese ettiğimizde 1 Kasım seçimlerinde toplam müracaat sayısı 3 bin 702, 7 Haziran'da ise 6 bin 239 idi." diye konuştu.

Sorgun, 1 Kasım seçimlerini iki kat aşan sayıda müracaat olduğuna dikkati çekerek, "Aday adaylarımızın yüzde 18'ini bayanlar teşkil etmektedir. Bu 1 Kasım'da yüzde 15,18'di." ifadelerini kullandı.

Bunun, AK Parti'ye güvenin sürdüğünün en büyük delili olduğunu dile getiren Sorgun, aynı zamanda başvuru oranının yüksekliğinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğindeki ekibe güvenin tezahürü olduğunu söyledi.

Sorgun, başvuru sayılarını "yeni bir zafer ışığı" olarak algıladıklarını, bütün illerden milletvekili aday adaylığı başvuru dosyalarının teslim edilmeye başlandığını bildirdi.

Milletvekili aday adaylarının özellikleri tasnif edilerek değerlendirileceğini aktaran Sorgun, "Milletvekillerimizden başvuru yapanların sayısı 293'tür. Şu an itibariyle 23 milletvekilimizin başvurusu söz konusu değildir." dedi.

ANKARA SİVİL TOPLUM TEMSİLCİSİ BARIŞ AYDIN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Sivil toplum temsilcisi, iş adamı Barış Aydın, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı olan Ankara'da sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimlerinden iş adamı Barış Aydın, 16 yıldır TÜGİAD başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif çalışmalarda bulundu. Ankara'yı bir dünya kenti yapma hedefini yaşama geçirmek ve Türkiye'nin kalkınma, dünya devleti olma hamlesinde etkin rol üstlenmek için aktif politikada yer almak istediğini ifade eden Aydın, iki önemli hedefini, "Ankara'yı bir sağlık turizmi merkezi haline getirerek, Başkent'in bu alanda markalaşmasını sağlamak ve aynı zamanda bir ileri teknoloji üssü yapmak" şeklinde açıklıyor.

Barış Aydın, 2015'te Ankara 1. bölgeden milletvekili adayı, 2014 yerel seçimlerinde de Türkiye'nin en büyük ilçesi olma özelliğini taşıyan Çankaya Belediye Başkan adayı olarak çok etkin bir kampanya düzenlemesiyle dikkat çekmişti. Belediye başkanlığı adaylığı seçimlerinde partisinin oy oranlarında ciddi bir ölçüde artış sağlayan Aydın, düzenlediği seçim kampanyasıyla da uzun süre konuşulmuştu.

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İYİ PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN