AK Parti İzmir aday adayları 2018! AK Parti 27. dönem İzmir milletvekili aday adayları listesi

AK Parti İzmir aday adayları 2018! AK Parti 27. dönem İzmir milletvekili aday adayları listesi

AK Parti İzmir aday adayları listesini haberimizden görebilirsiniz. AK Parti 27. dönem İzmir aday adayları başvuruları tamamlandı. 24. Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde AK Parti'de aday adaylığı süreci tamamlandı. Peki AK Parti İzmir milletvekili adayları kimler? YSK tarafından açıklanacak kesin aday listesini ve detayları karar.com'dan takip edebilirsiniz.

AK Parti İzmir aday adayları başvuru süreci sona erdi. AK Parti 27. dönem İzmir milletvekili aday adayları listesini haberimizden görebilirsiniz. 24. Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde AK Parti'nin İzmir milletvekili aday adayları başvuru süreci sone erdi. AK Parti'ye İzmir'den 205 adayın başvuruda bulunduğu bildirildi. AK Parti'nin İzmir kesin aday adayları YSK tarafından yayınlandığında sayfamızda sizlerle paylaşacağız. 

AK PARTİ'YE İZMİR'DEN 205 MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

AK Parti İzmir'de milletvekili aday adaylık başvuru süresi sona erdi. İzmir'den aday olmak için başvuru yapanların sayısı 205 oldu. Başvuru yapanlardan 110'u birinci bölgeyi istedi. 73 kişi ise İzmir 2'nci bölgeyi tercih etti. Başka ilden aday adayı olmak için İzmir İl Başkanlığı'na yapılan başvuru sayısı ise 8. İzmir'den aday olmak isteyen ve dosyalarını Genel Merkez'e verenlerin sayısı ise 25. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na yapılan 183 başvuruda dikkat çeken bir diğer detay ise kadın aday adayı sayısının 33 ile sınırlı kalması.

AK Parti İzmir'de milletvekili aday adayı olmak isteyenler, son başvurularını dün (çarşamba) İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptı. Böylece kesin liste son şeklini almış oldu. Listeye göre, İzmir İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na 183 başvuru yapıldı. İzmir'den aday olmak isteyen fakat adaylığını genel merkezden yapanların sayısı ise 25. Başka illerden aday olmak isteyen ve başvuru dosyalarını İzmir'e teslim eden aday adaylarının sayısı da 8. İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yapılan başvurulara göre, aday adaylarından 110'unun tercihi 1'inci bölge oldu. 73 kişi ise aday adaylık formlarında 2'nci bölgeyi istedi. Aday adaylık başvurularında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise kadın ve erkek arasındaki sayısal farklılık oldu. Doğrudan İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yapılan 183 başvurudan 150'si erkek. Kadın aday adaylarının sayısı 33 ile sınırlı kaldı.

MEVCUT VEKİLLER BAŞVURU YAPTI

AK Parti İzmir milletvekillerinin çoğu milletvekilliği için yeniden başvurularını yaptı. Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, dosyalarını teslim ederken, daha önce aday olmayacağını açıklayan İbrahim Turhan, başvuru yapmadı. Eski milletvekillerinden Rıfat Sait, şansını bir kez daha denemek için yeniden aday adaylık yarışına dahil oldu. Listede dikkat çeken isimlerden biri de Zeyid Aslan. Tokat Milletvekili Aslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki kavgaları ile sık sık gündeme gelen isimlerden. O da bu dönem İzmir'den aday olmak istedi.

ERKEKLER GÖREVE TALİP

AK Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunan erkeklerin isimleri şöyle:

"Abdullah Mertoğlu, Abdullah Süer, Abdullah Tekbaş, Abdurrahman Çabuk, Abdurrahman Tosun, Abdülhamit Aktaş, Abidin Dursun Kaleli, Adem Bingöl, Adil Yüksel, Adnan Yılmaz, Adnan Görümlü, Ahmet Ayakdaş, Ahmet Selik, Ahmet Şahin,Ahmet Numan Arıcı, Ahmet Uğur Baran, Ali İhsan Şahin, Ali Sedat Şenbaş, Alican Acar, Arslan Keskin, Asıf Kurban, Aslan Bilgi, Aydın Şimşek, Ayhan Karacaer, Bekir Pakdemirli, Bilal Kırkpınar, Bilal Doğan, Burhan Erol, Bülent Delican, Cemal Bekle, Cemalettin Raştar, Cengiz Sandıklı, Cihangir Sağır, Cüneyd Dayhan, Doğan Şahin, Emin Sefa Kayacan, Emre Cemil Ayvalı, Ender Doğan, Ender Öztürk, Engin Karadağ, Enver Çelik, Ercan Turan, Erkan Karagöz, Erşan Eroğlu, Fahrettin Yörek, Fatih Reha Yavuzer Kam, Ferit Çelik, Fevzi Bayram, Furkan Katmerci, Gökhan Melih İşkür, Güven İlhan, Hakkı Atila, Halil Cüneyt Açıl, Halil Fatih Boyacı, Hamit Nişancı, Harun Şenol Kızanoğlu, Hasan Aydın, Hayrettin Güngör, Hayrettin Uçak, Hüseyin Aydın, Hüseyin Çalı, Hüseyin Çekli, Hüseyin Karaboğa, Hüseyin Uzun, İbrahim Tatlıses, İbrahim Bengi, İbrahim Demir, İlhan Kaya, İsa Duran, İsmail Ayhan, İsmail Kırca, İsmail Sarı, Kadir Çetintaş, Kamil Yıldız, Kazım Erten, Koray Battal, Levent Koç, Mahfuz Aydoğan, Mahsut Karaosman, Mehmet Bayındır, Mehmet Diş, Mehmet Duman, Mehmet Girgin, Mehmet Gürğan, Mehmet Tosun, Mehmet Tozlu, Mehmet Nihat Baran, Mehmet Serdar Korkusuz, Mehmet Tahir Büdün, Mehmet Turgut Dedeoğlu, Mert Memiş, Metin Çelik, Metin Özçeri, Muhammed Ali Yolcu, Musa Çevik, Mustafa Ağır, Mustafa Cenger, Mustafa Vatansever, Mustafa Yaşar, Mustafa Vurankaya, Mustafa Zeray, Mustafa Halit Çelik, Mustafa Tunahan Öztürk, Necip Nasır, Necip Fazıl Kurt, Nuh Yılmaz, Nurettin Albaş, Oğuz Şalvız, Ozan Ceyhun, Ömer Çakmak, Ömer Cihat Akay, Özcan Terhan, Rahmi Genç, Rasim Kaan Aytoğu, Recep Kafes, Recep Kumrulu, Reşat Konukçu, Rıfat Sait, Rüştü Torun, Selami Seven, Semih Salnur, Süleyman Aydın, Süleyman Dinçsever, Süleyman Memişoğlu, Şahin Karakelle, Şehmus Bedir, Şenol İpek, Tahsin Çelik, Tanju Çolak, Tansu Kaya, Tekin Alptekin, Temel Yıldırım, Tolga Murat Balıkçı, Uğur Türkan, Veli Kaan Ünal, Veysel Güldoğan, Vural Seven, Yaşar Akbulut, Yaşar Kırkpınar, Yunus Kalkan, Yusuf Devebacak, Zekeriya Yetkin."

KADINLAR ADAYLAR ÇEKİMSER

AK Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunan kadınların isimleri şöyle:

"Arzu Günaydın, Aslı Koç Gökçe, Aynur Yıldırım, Ayşe Engür, Ayşe Neşe Edebali, Bedriye Koç, Canan Çam, Ebru Aslıer, Elif İrem Obut, Elvan Banu Öney, Emine Nilay Çınar, Fatma Ölçer Ceylan, Gaye Pamuk, Gerçek Tekin, Gözde Keskin, Gülcan İstambul, Günay Cankurtaran, Melek Eroğlu, Mekkiye Uludağ, Meliz Demir, Muhabbet Omur, Müjde Çelik, Mülkü Aşırt, Neslihan Erikçi, Nilay Köksal, Nilüfer Karadal, Nurcan Öztekin, Nurhayat Kızılkan, Nurselen Toygar, Özen Kızılırmak, Saliha Bozkurt, Sevinç Tekin, Seyran Yıldız Karahanlar, Sinem Atan, Şefika Yıldız, Zehra Kurşunlu."

GERÇEK ÇETİN AK PARTİ İZMİR'DEN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

AK Parti Genel Merkez Kadın Tolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Gerçek Tekin, İzmir'den milletvekili aday adayı oldu. Partisinin kadın teşkilatlanmasında ve eğitiminde etkin olan Tekin, İzmir'de Başbakan Binali Yıldırım'ın seçim kampanyalarında da görev aldı.

Parti üyeliği 2007 yılında gerçekleşen, 2011 yılından itibaren tüm seçimlerde SKM'lerde görev alan, Başbakan Binali Yıldırım'ın seçim kampanyalarına katılan, Gerçek Tekin, partisinin özellikle kadına yönelik çalışmalarında etkin oldu. Türkiye'nin her iline giderek kadınların partiye katılımı, yönetimlere girmeleri ve eğitilmeleri için çalışan Tekin, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu illerindeki çalışmalarıyla dikkat çekti. Partinin her kademesinde çalışan, sahada emek veren Tekin, deneyimini meclise taşımak için İzmir'den milletvekili aday adayı oldu. 23 yıldır inşaat yapı sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi yöneten, ekonomi alanında örgütlü meslek kuruluşlarında görev alan iş kadını kimliği ile de tanınan Tekin, adaylık gerekçesini şöyle açıkladı:

"24 Haziran 2018 günü yapılacak olan seçimler, yeni ve güçlü Türkye'nin başlangıcı olacak. Ülkemiz için tarihi önem taşıyan bu seçimde AK Parti İzmir'den milletvekili aday adayı oldum. İş kadını kimliğim, parti emektarlığım, teşkilatı tanımam bilmem, seçim deneyimim bu kararı almamda etkili oldu. Ülkeme, milletime hizmet vermek için yola çıktım. Özellikle kadınların siyasette katılmaları ve daha aktif olmaları için çalışıyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin daha güzel günler görmesi için çalışacağım."

TANJU ÇOLAK AK PARTİ İZMİR ADAY ADAYLINI AÇIKLADI

Kamuoyunda 'Gol kralı' olarak bilinen eski milli futbolcu Tanju Çolak, siyasette şansını denemeyi sürdürüyor. 2015 yılında İstanbul'dan aday adayı olan Tanju Çolak, bu kez İzmir'de AK Parti'den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Kalabalık bir grupla il binasına giderek başvurusunu yapan Çolak, 'Beyefendiye olan saygımız, sevgimiz ve sporcu kişiliği beni çok etkiliyor dedi.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, AK Parti İzmir 1'inci bölgeden milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu İl Başkanlığı'na yaptı. 2014 yılında İzmir'in Urla ilçesinde yine AK Parti'den belediye başkanlığı için aday adayı olan Çolak, 2015 genel seçimlerinde de İstanbul'dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak istemiş ancak aday gösterilmemişti. Vekillik şansını bu kez İzmir'den deneyen Tanju Çolak, 'İzmir'i çok seviyorum. İzmir aşığıyım. İzmir'e yabancı değilim. İzmir'e gelip gidiyorum. Urla'da yazlık bir evim var dedi. Toplum tarafından çok karşılık gördüğünü savunan Çolak, 'Halkın teveccühü, sıcaklığı nedeniyle Cumhurbaşkanımızın yanında olma ihtiyacını hissettim. Sporcu kişiliği, duruşu beni çok etkiledi diye konuştu.

BAĞLILIĞIMI BİLDİRMEK İÇİN BURADAYIM

2014 seçimlerinde de aday olduğunu anımsatan Tanju Çolak, şunları söyledi'Bağlığımı tekrar bildirmek için bugün burada adaylığımızı koyduk. Konyalılar, Trabzonlular, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri bize çok yoğun destek verdi ve istekli oldular. Biz de dostlarım, arkadaşlarımla buraya gelip müracaatımızı yaptık. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Varlığımız hep AK Parti'de devam etti. Beyefendiye olan saygımız, sevgimiz ve sporcu kişiliği beni çok etkiliyor. Tanju Çolak olarak AK Parti'de uzun yıllardır yoluma devam ediyorum. Görev verilsin verilmesin hiç önemli değil. Biz bağlılığımızı bildirmek için bugün buradayız diye konuştu. Çolak'ın başvuru dosyasında aday adaylık için tercih ettiği ikinci bölge, Samsun olarak belirtildi. Çolak, başvurusunu yaptıktan sonra il binasından ayrıldı.

GENÇ AVUKAT KORAY BATTAL, AK PARTİ'YE İZMİR'DEN ADAY ADAYI OLDU

İzmir’in genç yaşında tanınan avukatlarından olmayı başaran Koray Battal, 18 yaşından itibaren teşkilatlarında farklı görevler aldığı AK Parti’den, İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 24 yaşındaki Koray Battal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gençlerin siyaset yapmasının yolunu açması sayesinde bugünlere hazırlandığını vurguladı, “18 yaşımdan bu yana büyük bir onurla çeşitli görevlerde bulunduğum kutlu davamda, Adalet ve Kalkınma Partisi 27. Dönem Milletvekili aday adaylığı için müracaatımı yaptım.

AK Parti’nin yenilikçi, tabuları yıkan, seçmenlerle arasına duvar örmeyen bir siyasi parti olduğunu belirten Koray Battal; partisinin kurulduğu günden bu yana millete hizmet etmeye adanmış isimlerin birlikte hareket ettiği, temel bir özellik taşıdığına işaret etti.

‘Güçlü lider, güçlü Türkiye’

İzmir’de sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve şehrin kanaat önderleriyle, sıcak bir iletişimi bulunan Koray Battal, neden aday olmak istediğini ise şöyle açıkladı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok zorlu badireler atlattık. ‘Güçlü lider, güçlü Türkiye’ diyerek, çıktığımız bu yolda, 24 Haziran’daki seçimleri kazanarak, başkanlık sisteminin gereği, Türkiye’nin umudu Recep Tayyip Erdoğan’ı, başkan olarak göreceğimize inanıyorum. Hep birlikte yeni hedeflere ulaşmak, bu yolda canla başla çalışıp, daha iyi hizmet edebilmek için, milletvekili aday adayı oldum.”

SANATÇI İBRAHİM TATLISES'TEN AK PARTİ İZMİR ADAY ADAYI OLDU

AK Parti İzmir 1'inci bölgeden milletvekili aday adayı olan türkücü İbrahim Tatlıses, cumartesi günü yapılacak temayül yoklaması için teşkilat turuna çıktı. Narlıdere AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden Tatlıses, "Ben AK Parti'ye gönlümü verdim. Gerekirse kellemi de veririm" dedi.

AK Parti'de milletvekili aday adayları için 5 Nisan Cumartesi günü teşkilat üyelerinin katılımıyla temayül yoklaması yapılacak. Ak Parti İzmir 1'inci bölgeden milletvekili aday adayı olan İbrahim Tatlıses de teşkilattan onay alabilmek amacıyla bölgesindeki 14 ilçe için tura çıktı. Tatlıses'in ilk durağı, evinin de bulunduğu Narlıdere ilçesi oldu. Parti binasında teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Tatlıses'e, kendisi gibi Ak Parti İzmir 1'inci bölge aday adayı olan Narlıdere eski Başkanı Aslan Bilgi de eşlik etti. İzmir için yapacak çok işinin olduğunu belirten Tatlıses, "Oy verin, yapalım" dedi. AK Parti'nin hizmetlerini de anlatan Tatlıses, "Ben önce Karşıyaka'ya gidiş ve gelişi düşünüyorum. 2,5 saatte gidiyoruz, neden 5 dakikada gitmeyelim? Bunu da devlet yapar, seçilen hükümet yapar. Versinler oyları yapalım. Yapalım da görelim. Yalova'dan otobanı Topçulara bağlamadılar mı? 'Bağlanmaz' dediler, hayal bile edemezlerdi. Bağladı işte; ama bunu yapan Recep Tayyip Erdoğan. Hiç boğazın dibi delinir miydi? İstanbul'da 3'üncü köprüyü yaptı ve insanlar mutlu, huzurlu. Kaza yok, bela yok" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre; kendisi için "Ak Parti'ye ne verdin?" denildiğini aktaran İbrahim Tatlıses, Ak Parti'ye gönlünü verdiğini, gerekirse kellesini de vereceğini söyledi. Tatlıses, "'Neden?' diye sorun. Çünkü çalışıyor. Çalışmayan adama neden vereceğiz? Çalışmayana ekmek yok, o çalışıyorsa ben de onun yanında olacağım. Ölümüne, öyle bedava yok ölümüne. Parayla, pulla işim yok. Benim her şeyim var. Özel uçağım da var villam da var. Bu saatten sonra paraya, pula ihtiyacım yok; milletin sevgisine ihtiyacım var. İnsanların sevgisini, kalbini alayım yeter; çünkü kalp parayla alınmıyor" diye konuştu.

İL BİNASINDAKİ LİSTEDE 230 KİŞİ

2 Mayıs 2018 saat 19:00 itibariyle aday listelerine girmek için aday adayı olan isimler İzmir’de netlik kazandı. Adaylık başvurularının bir kısmı Ankara’da genel merkeze yapıldı. Ancak çok sayıda aday formunu İzmir’deki il binasında doldurdu ve yetkililere teslim etti. İl binasındaki listede 230 kişi yer aldı. Adaylık dosyasını genel merkezden iletenler de İzmir’deki listeye dahil oldu.

İşte o liste:

AK Parti'de milletvekili aday adaylığına 7 bin 220 başvuru

AK Parti'de, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 7 bin 220 kişi milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. AK Parti'den milletvekili olmak isteyen aday adaylarının müracaat süreci saat 19.00'da sona erecek. Aday adayları, parti genel merkezinin yanı sıra il başkanlıklarına başvurularını yapıyor. AK Parti'ye, saat 16.00 itibarıyla milletvekili aday adaylığı için toplam 7 bin 220 kişinin müracaat ettiği kaydedildi.

NOT: AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ KESİN ADAY ADAYLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERİMİZDE OLACAK.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN