AK Parti kazanınca düğmeye basmışlar

AK Parti kazanınca düğmeye basmışlar

FETÖ’cü cuntanın darbe girişimi hazırlıklarına AK Parti’nin tek başına galip çıktığı 1 Kasım seçimlerinden 8 gün sonra 9 Kasım’da başladığı ortaya çıktı. Ankara Ümitköy’deki 3 katlı bir villada Adil Öksüz başkanlığında başlayan hazırlık toplantılarına Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın yanı sıra çık sayıda asker de katılmış.

Ankara Başsavcılığınca hazırlanan darbenin çatı iddianamesinde terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi hazırlıklarına, AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara geldiği 1 Kasım 2015’teki seçimlerden 8 gün sonra, 9 Kasım’da Ankara Ümitköy’de Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2880. Sokak’taki Empati Danışmanlık Şirketi tarafından kiralanan 3 katlı villada yapılan toplantılarla başladığı belirlendi. Söz konusu villa, sahibi Erdoğan Atilla’dan, internete verilen ilan üzerine 9 Kasım 2015’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ‘mahrem hizmetler soruşturması’nın şüphelilerinden Serkan Aydın tarafından ‘Ümitköy Empati Danışmanlık Ticaret ve San. Ltd. Şti.’ adı altında faaliyet göstermek amacıyla kontrat yapılarak kiralandı. Bu tarihten itibaren villada toplantılar düzenleyen darbeciler, darbeyle ilgili planlama yapmak için villada bir araya geldi. Darbe girişiminin ardından villada yapılan çalışmada 2009 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesince parmak izi alınan Birol Kurubaş ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın parmak izleri bulundu.      

Adli Öksüz’ün cuntacı komutanlarla 15 Temmuz kanlı darbe girişimini planladığı villanın kapısındaki mühürler, olay yeri incelemesinin tamamlanmasının ardından söküldü. Emlakçı aracılığıyla kiraya verilen villaya aradan 8 ay geçmesine rağmen kiracı çıkmadı. İnternette 28 Temmuz 2016’da verilen ilanda 350 metrekarelik, 6 odalı villanın aylık kirası için 5 bin 750 lira istendi.

Darbe soruşturmaları kapsamında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeleri alınan ve ardından itirafçı olan ‘Şapka’ ve ‘Kuzgun’ kod adlı gizli tanıklar da ifadelerinde cuntacıların kiraladığı villaya değindi.

İHANETİN İLK İŞARETİ BURADA VERİLDİ

Ankara Ümitköy’deki bu üç katlı villi önce FETÖ’ye yakın Empati Danışmanlık adlı şirket üzerinden kiralandı. Ardından Adil Öztürk’ün başkanlığında cuntacı askerlerle darbe hızırlığı için toplantıların düzenlenmesinde kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN