Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık planı

Akıllara durgunluk veren dolandırıcılık planı

Dolandırıcılar FETÖ bahanesiyle bu kez Silivri’de yaşayan yaşlı bir çifti hedef aldı. Defalarca kumpas kuran çete, son girişiminde yakayı ele verdi. Şüpheliler, cezaevine gönderildi.

İstanbul Silivri’de yaşayan yaşlı çifte FETÖ bahanesiyle dolandıran şüpheliler, jandarmanın çalışması sonucu yakalandı. Geçen ağustos yaşanan dolandırıcılık olayı pes dedirtti. Mal varlıkları nedeniyle yaşlı çifti hedef alan çete, akıllara durgunluk veren bir plan hazırladı.

Yaşlı adam adına FETÖ’yü öven sahte bir bildiri hazırlayan çete, bildiriyi camiye bıraktı, imam durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, bildiride adı geçen R.Ş.’yi (72) gözaltına aldı. Cami etrafında bulunan kameraları da inceleyen ekipler, bildiriyi bırakan farklı bir kişi olduğunu tespit etti ve R.Ş. serbest bırakıldı. Boş durmayan kumpas çetesi, bu kez İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne R.Ş.’nin eşi S.Ş. ismiyle bir ihbar maili gönderdi. Mail içeriğinde eşi R.Ş.’nin hakim ve savcılara rüşvet vererek tutuklanmaktan kurtulduğunu belirtildi ve bunun üzerine S.Ş.’yi ifadesi için adliyeye çağrıldı.

Dolandırıcılar bu girişimlerinde de başarılı olmayınca PTT şubesinden bu kez Silivri Kaymakamlığına bir ihbar mektubu gönderdi. Zarf içerisinde FETÖ terör örgütü liderini öven bir kitap ve yazılar bulundu. Daha sonra şüphelilerin tespit edilmesi üzerine harekete geçildi. Bu arada tekrar harekete geçen çete, bu kez yaşlı çiftten haklarındaki FETÖ soruşturmasını önlemek bahanesiyle 250 bin TL istedi. Dolandırıcıların son talebi üzerine yerine getiren jandarma, iki  şüpheli gözaltına aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN