Akıncı Üssü’nün baş FETÖ’cüsü Albay Özçetin

Akıncı Üssü’nün baş FETÖ’cüsü Albay Özçetin

Akıncı Üssü’ndeki ‘baş FETÖ’cü’nün kalkışma gecesi bombalama emirlerini veren Albay Özçetin olduğu ortaya çıktı. Darbecinin aracında 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün evini gösteren uydu fotoğrafı da bulundu.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ndeki eylemlere ilişkin hazırlanan ve mahkemeye gönderilen iddianamede, 15 Temmuz gecesi ‘Kurmay Albay’ rütbesiyle ‘Akıncı 4. Ana Jet Üssü Harekat Komutanı’ olarak görev yapan şüpheli Ahmet Özçetin’in faaliyetlerine yönelik kapsamlı tespitlere yer verildi. İddianamede Özçetin’in FETÖ yöneticisi olduğu ve kalkışma gecesi pilotlara bombalama emirleri verdiği belirtildi.

Şüpheli Özçetin’in 15 Temmuz gecesi saat 22.20’de Akıncı Üssü’nden keşif ve koordinat belirleme amacıyla Kayseri’den getirilen GÖREN uçağını kaldırdığı ifade edilen iddianamede, uçağın ‘Esen 20’ olan kodunu ‘Tosun’ olarak değiştirdiğine dikkat çekildi. İfadelerden Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığının ve Gölbaşı Polis Özel Harekat Binası’nın koordinatlarının girildiği anlaşılan GÖREN uçağı, darbe girişimi süresince havadaki F-16 jetlerine Ankara’daki insan ve araç trafiği hakkında bilgi verdi. İddianamede, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat binası, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü gibi alanları bombalayanların ve Akıncı Üssü önüne darbe girişimini durdurmaya gelen sivil vatandaşlara ateş açan FETÖ’cü askerlerin Özçetin’in davetiyle üsse geldiği aktarıldı. İddianamede ifadeleri yer alan şüpheliler Özçetin’in üssün ‘Baş FETÖ’cüsü’ olduğu ve Akın Öztürk’e yakın olduğunu belirtildi. 

26 KİŞİLİK LİSTE ÇIKTI

İddianamede, Kazan Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheli Özçetin’in kullandığı araçta 23 Temmuz 2016 tarihinde yapılan aramada, A4 boyutundaki zarf içerisindeki belgelerde ‘Hedef no’, ‘Hedef’, ‘Hangi ilde’, ‘Adres’, ‘Koruma’ başlıklı listenin ele geçirildiği bildirildi. Devlet adamlarının adreslerinin uydudan alınmış görüntülerinin bulunduğu zarfta yer alan belgelerde listenin ilk sırasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 26’ıncı sırasında ise AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler yer alıyor. Listede ayrıca TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Veli Küçük ve Sedat Peker gibi isimler de bulunuyor.  

   

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN