Alman Bakan Türkiye’yi haklı buldu: AB tarafında problem var

Alman Bakan Türkiye’yi haklı buldu: AB tarafında problem var

Avrupa Birliği’nin mülteci politikasını eleştiren Müller, Türkiye’deki sığınmacılar için ayrılan kaynağın sürüncemede kalmasına tepki gösterdi: Yardımların insanlara ulaşmasının bir yıl sürmesi olamaz.

Avrupa Birliği’nin (AB) mülteci politikasına içerden tepki! Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, AB’nin Türkiye’deki sığınmacılar için ayırdığı kaynağı sürüncemeli ödemesini eleştirdi. Müller, Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada sığınmacılar için kullanılması amacıyla vadedilen maddi yardımın bugüne kadar az bir kısmının gönderildiğine dikkat çekti, Türkiye’nin bu konudaki eleştirilerini haklı bulduğunu söyledi.

Gerd Müller bu konuda AB’yi de eleştirerek, ‘’Yardımların insanlara ulaşmasının bir yıl sürmesi olamaz’’ dedi. Vadedilen 3 milyar euronun sadece 800 milyon eurosunun gönderildiğini belirten Müller, ‘’Burada bizim AB tarafında bir problemimiz var. Bu nedenle AB yardımlarının Türk Alman işbirliği yapısı çerçevesinde Almanya tarafından uygulanmasını Brüksel’e önerdim’’ diye konuştu. Türkiye’deki son gelişmeleri de değerlendiren Müller, ‘’Türkiye’nin iç siyasetinde eleştirilecek durumlar olabilir. Ancak sığınmacıların bakımı konusunda Türkiye çok iyi bir iş yapıyor’’ ifadesini kullandı. Müller ayrıca eylül ayından bu yana Almanya olarak Türkiye’de 8 bin Suriyeli öğretmeni Suriyeli çocuklara ders vermeleri amacıyla istihdam ettiklerini sözlerine ekledi.

PKK İLE MÜCADELEDE BAŞARILI OLAMADIK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, terör örgütü PKK ile mücadelede başarılı olamadıklarını kabul etti. Kocijancic, terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK’nın Avrupa’da faaliyetlerine izin verilmesine ilişkin bir soru üzerine, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Sözcü, “PKK’yı terör örgütleri listesine eklemek, terörle mücadele etmek için aldığımız önlemlerden biri. Bu mücadele maalesef hala devam ediyor. Buradaki maalesef, bizim hala terörle mücadelede başarılı olmadığımız anlamına geliyor. Bu mücadele çok net ve kesin bir amaçla sürüyor” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN