Alman hükümetinden Türkiye'ye turizm desteği

Alman hükümetinden Türkiye'ye turizm desteği

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi tehdit etmesinin ardından Türk Lirası'nın değer kaybetmesi başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesini derinden endişelendirdi. Yaz sezonuna denk gelen Türkiye ABD gerginliğinin turizme yansımaması için harekete geçen Alman hükümeti, vatandaşların bu krize aldırış etmemelerini ve Türkiye'ye tatile gitmelerini teşvik etmek için kampanya başlattı.

KARAR.COM

Alman hükümetinin turizm danışmanı Thomas Bareiss Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung'a verdiği demeçte "Türkiye ve ABD arasındaki gerilim turizm sektörünü etkilememeli. Bu sebepten dolayı Türkiye'ye tatile gitmemek için herhangi bir sebep göremiyorum. Ben daha geçen ailemle Türkiye'deydim ve çok keyif aldım. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek adına tatiller ve git geller şart. Şu sıkıntılı dönemde ilişkilerimizi onarmaya ihtiyacımız var" dedi. 

TÜRKİYE'DEKİ STABİLİTE ALMANYA'NIN LEHİNE

Türk Lirası'nın son günlerde ciddi anlamda değer kaybetmesinin hiçbir ülkeye faydasının olmayacağını dile getiren Bareiss "Türkiye bizim için büyük bir pazar. Dolayısıyla oradaki pazarın etkilenmesi iki tarafın aleyhine olacaktır. Bu sebepten dolayı, Türkiye'nin ekonomik stabilitesi bizim lehimize olacaktır" şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN