Alman ordusunda Nazi patlaması! 430 soruşturma var

Alman ordusunda Nazi patlaması! 430 soruşturma var

Alman kamuoyunda son günlerde sıkça orduda çoğalan aşırı ırkçı askerler hakkında haberler ortaya çıkmaya başladı. Elde edilen belgelere göre orduda 430 Nazi soruşturması başlatıldı.

KARAR.COM

Almanya'da son günlerde sıkça ordudaki ırkçılık olayları hakkında tartışılıyor. Buna göre, orduda aşırı sağcı düşünceye sahip birçok askerin faaliyet gösterdiği haberlerin üzerine savcılık harekete geçti ve 430 olay hakkında soruşturma başlattı. 

Alman Sol Parti sözcüsü Ulla Jelpke basın toplantısında orduda aşırı ırkçı düşüncelere sahip olan askerlerin derhal ordudan kovulması gerektiğini savundu. Jelpke hükümeti sert bir dille eleştirirken "Askeriyede olan bitenlere karşı üç maymunu oynamayı kesin, gözlerinizi açın. Irkçı olan bir kişi askeriyede işi olamaz ve asla eline silah teslim edilemez" dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN